Stellar Development Foundation

Inval in Oekraïne kan de crypto onder druk zetten

Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, kunnen de waarden van cryptocurrencies in een neerwaartse spiraal terecht komen. Volgens verschillende experts kan er ook een massieve inzinking van Bitcoin (BTC) als gevolg komen. Het aantal Bitcoin-donaties is tegelijkertijd gestegen. De crypto-fondsen worden gestuurd naar vrijwilligers- en hackgroepen of naar intermediairs om apparatuur voor overheidstroepen te kopen.

Onzekere tijd voor de crypto-sector

Het is een onzekere tijd, met een risico op oorlog in Europa, een sterk toenemende inflatie en een aanstaande renteverhogingen. Markten hebben over het algemeen altijd een hekel aan onzekerheid en dat is ook de reden dat vele handelaren zich hebben teruggetrokken de afgelopen dagen. Beleggers rouleren daarnaast van risicovolle activa wanneer de onzekerheid toeneemt. De politieke spanningen tussen Oekraïne en Rusland zullen daarom invloed hebben op de crypto-sector.

eToro marktanalist, Josh Gilbert, had het volgende te zeggen over de spanningen tussen Oekraïne en Rusland:

“Als de politieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne toenemen, is het waarschijnlijk dat crypto onder druk komt te staan. Daardoor kan het mogelijk ook de dieptepunten van 2022 opnieuw testen. We bevinden ons momenteel echter in een positie waarin wereldwijde economische instabiliteit het ‘nieuwe normaal’ lijkt te zijn.”

De huidige onrust heeft echter nogmaals het uiteindelijke doel van BTC benadrukt om een transparant, open-source, peer-to-peer-netwerk te worden dat niet wordt gecontroleerd door een enkele beheerder of centrale bank. Als banken dus worden gesloten als gevolg van politieke onrust heeft het publieke nog steeds toegang tot kapitaal via crypto. Volgens een leidinggevende van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Miller Value Partners, zorgen Bitcoin en ander crypto-activa voor een financiële verzekering tegen catastrofes. Dit werd vooral duidelijk in Libanon en Afghanistan waar het publiek vanwege de politieke onrusten en burgeroorlog geen toegang had tot hun kapitaal.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN