Binance 2.0

Binance Smart Chain zal nu BNB Chain heten

In een aankondiging die dinsdag werd geplaatst, onthulde ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance dat het zijn twee blockchains had omgedoopt tot één enkele naam: BNB Chain.

Binance noemt BNB Chain “de evolutie van Binance Smart Chain”. Het omvat Binance Chain, de governance- en stakingsketen van de exchange, en Binance Smart Chain (BSC), de Ethereum-compatibele consensuslaag. Nu staat Binance Chain bekend als de BNB Beacon Chain en Binance Smart Chain wordt de BNB Smart Chain.

Functioneel is er na de update niets veranderd, behalve de namen waaronder deze twee blockchains nu bekend zullen zijn. In dezelfde aankondiging verduidelijkte het bedrijf ook dat het BNB-acroniem, voorheen gebruikt als afkorting voor Binance Coin, staat voor “Build and Build” en nu een prominentere rol zal spelen in de branding van de blockchain.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

De nieuwe structuur voor de BNB Chain lijkt sterk op die van het Fantom-netwerk, een concurrerende Ethereum-compatibele blockchain, namelijk Fantom (FTM). Fantom bestaat uit een basisketen die token-staking afhandelt en een uitvoeringslaag genaamd Fantom Opera, waar alle smart contracts die op het netwerk zijn gebouwd worden geïmplementeerd.

In een extra blogpost waarin de rebranding wordt uitgelegd, verklaarde Binance dat de nieuwe BNB Chain grootschalige toepassingen zou omarmen, waaronder GameFi, SocialFi en de metaverse. Het meest opvallend is dat de beurs van plan is om de BNB Chain in de toekomst van één keten naar meerdere ketens te schalen. Details over hoe Binance dit precies van plan is te doen, werden echter niet genoemd.

Door zijn blockchains te rebranden naar BNB Chain, lijkt de beurs zich voor te bereiden zijn afnemende marktpositie tegen te gaan. De beurs heeft een nieuw samengaand modewoord bedacht, “MetaFi”, dat verwijst naar projecten die de Metaverse-, DeFi-, GameFi-, SocialFi-, Web3- en NFT-domeinen bestrijken en deze onder één paraplu plaatst. Via MetaFi lijkt het bedrijf voorbereid te zijn om te profiteren van een nieuwe golf van blockchain-use-cases via zijn uniforme BNB Chain. Echter, met de felle concurrentie van verschillende andere layer-1-projecten, valt nog te bezien hoe succesvol deze inspanningen zullen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN