Bitcoin koers

De cryptomarkt: De hoogtepunten van 2021 en een vooruitblik op 2022

Het nieuwe jaar is alweer een aantal dagen bezig, echter heeft Mads Eberhardt, crypto-analist bij Saxo Bank, een mooie terugblik gedeeld met ons over wat er allemaal gebeurd is in 2021. Tevens heeft hij zijn verwachting voor 2022 uitgesproken.

Zonder enige twijfel was 2021 een bijzonder jaar. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt steeg van ongeveer $800 miljard naar $2,2 biljoen. Maar 2021 was niet alleen spannend in termen van bedragen. Er waren veel baanbrekende gebeurtenissen en trends gedurende het hele jaar. In dit artikel kijken we naar vijf hoogtepunten van afgelopen jaar en kijken we vooruit naar belangrijke ontwikkelingen in 2022.

2021

NFT’s: We kunnen het niet over 2021 hebben zonder de non-fungibele tokens, bekend als NFT’s, te noemen. Het is aantoonbaar de cryptotrend van het jaar geweest. De trend is echter meer speculatief geweest dan de cryptomarkt zelf. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we meer gebruiksmethodes van NFT’s zien, zoals muziekstreaming, genoemd in onze Outrageous Predictions 2022.

Beursgang Coinbase: Dit is naar onze mening de enige grootste gebeurtenis van het jaar, en fungeert als een soort point of no return in termen van regelgeving. De beursgang van Coinbase geeft ten eerste aan dat deze industrie niet genegeerd mag worden. En ten tweede, maar nog belangrijker, niet meer genegeerd kan worden.

Stablecoins: Het aanbod van stablecoins steeg van $29 miljard naar $151 miljard, een stijging van 421%. Stablecoins zijn de ruggengraat van de crypto-economie en gedecentraliseerde financiering. De significante stijging van stablecoins toont een groeiende interesse in deze producten.

Regulering: Verrassend genoeg waren er alleen een paar verrassingen op het gebied van regelgeving, namelijk de Amerikaanse infrastructuurwet, El Salvador dat Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte en China dat crypto illegaal maakte. Anders dan dit, waren het de gebruikelijke dingen, die niet voor elke cryptocurrencyvoorstander schokkend moeten zijn.

Durfkapitaal in crypto: Durfkapitaalfondsen investeerden in 2021 een recordbedrag van $30 miljard in crypto-bedrijven, waarmee het vorige record in 2018 van $8 miljard werd verslagen.

2022:

ETH 2.0: De langverwachte update van de op één na grootste cryptocurrency Ethereum zal naar verwachting live gaan in het eerste of tweede kwartaal met de naam ETH 2.0. Hoewel, wees voorbereid dat we mogelijk praten over het derde of vierde kwartaal, omdat Ethereum Foundation en haar ontwikkelaars bekend staan om het uitstellen van deadlines. Om een lang verhaal kort te maken, ETH 2.0 zal Ethereum aanzienlijk schaalbaarder, veiliger en duurzamer maken.

Circle SPAC: De SPAC deal van Circle, die de emittent is van de op één na grootste stablecoin USDC met $43 miljard in omloop, is naar verluidt uitgesteld vanwege de zorgen van de Amerikaanse SEC over stablecoins. De SPAC zal nu waarschijnlijk in 2022 plaatsvinden, terwijl eerder werd verwacht dat dit eind 2021 zou gebeuren. Denk aan de enorme toename van het aanbod van stablecoins, en het algemene belang ervan op de cryptomarkt. De invloed van de SPAC zal enigszins vergelijkbaar zijn met de Coinbase beursgang – als het gebeurt, natuurlijk.

Layer 2s: Waar bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum layer 1 cryptocurrencies zijn met een eigen settlement layer, kun je ze schaalbaarder maken door er een apart framework bovenop te bouwen genaamd Layer 2 of L2. Om crypto’s wereldwijd ingang te doen vinden, en de afwikkelingslayer van het digitale tijdperk te laten zijn, zijn L2’s inderdaad nodig. Ze maken cryptocurrencies vermoedelijk onbeperkt schaalbaar in de toekomst. In 2021 begonnen L2’s aan tractie te winnen, maar 2022 zal waarschijnlijk het jaar zijn, waarin ze een solide onderdeel van de cryptomarkt worden, en uiteindelijk laten zien dat cryptocurrencies kunnen schalen.

Flipping: Dit is een beetje een cliché. Maar als Ethereum Bitcoin inhaalt in termen van marktkapitalisatie, zal dit het sentiment van de cryptomarkt veranderen. We naderen aantoonbaar het jaar met de hoogste waarschijnlijkheid dat dit gebeurt sinds Ethereum in 2021 de voorsprong van Bitcoin inhaalde, met meer authentieke use-cases en adoptie. Of het zal gebeuren, hangt echter af van de institutionele adoptie van elke crypto, gedecentraliseerde financiering, stablecoins, NFT’s, toenemende concurrentie voor met name Ethereum, en nog belangrijker, hoe ETH 2.0 uitpakt

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN