Coinbase sluit eerste dag op Nasdaq met een waardering van $85,7 miljard

Coinbase heeft zijn eerste dag van openbare handel op Nasdaq afgesloten met een aandelenkoers van $328. De koers van $COIN is met 14% gedaald ten opzichte van de startprijs van $381, echter is het nog steeds 31% boven de referentieprijs van $250.

De aandelenkoers steeg aanzienlijk snel boven het $400 niveau en bereikte een hoogtepunt van $424,16. Niet veel later bereikte Coinbase een dieptepunt van $310. Coinbase is de eerste beursgenoteerde grote cryptocurrency beurs op de Amerikaanse aandelenmarkt en biedt reguliere beleggers blootstelling aan de cryptocurrency sector.

ProBit

Het debuut van $COIN op Nasdaq is een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency industrie. Coinbase is nu de grootste Amerikaanse cryptocurrency exchange met een marktkapitalisatie van meer dan $85 miljard. De notering van $COIN is tevens een belangrijke stap voor crypto naar de mainstream. Eerder verdiepten Tesla, Square, PayPal en MicroStrategy zich al in Bitcoin, maar de notering van Coinbase brengt crypto wereldwijd verder onder de aandacht.

Waar kan de Coinbase koers naartoe gaan?

Analist Lisa Ellis van MoffettNathanson heeft onlangs in een interview met Yahoo Finance gezegd dat de $COIN koers kan oplopen tot $600. Deze voorspelling deed ze op basis van de toekomstige groeiprognoses van het bedrijf. Ze merkte verder op dat $COIN een “must-own” is voor elke investeerder in langetermijngroei en voegde er nog het volgende aan toe:

“We zijn positief over de vooruitzichten voor cryptocurrencies als een enorm ontwrichtende technologie. Coinbase, als het enige in de VS genoteerde large-capaandeel en de marktleider in de markt, is echt een bezit dat je moet hebben. Zeker als je een op groei of technologie gerichte [investeerder] bent met een meerjarige tijdshorizon.”

De vroege investeerders

Coinbase heeft investeringen gezien van onder meer Fred Wilson, Marc Andreessen, Meyer Malka en Garry Tan. Rolfe Winkler deelde onlangs een lijst op Twitter, met wat investeerders eerst betaalden voor Coinbase.

Coinbase

$300.000 is nu $2,4 miljard waard

Garry Tan, mede-oprichter van Initialized Capital, was een van de eerste investeerders die Coinbase acht jaar geleden startkapitaal financierde. De investering die Tan acht jaar geleden verstrekte is na de langverwachte Nasdaq notering $2,4 miljard waard.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Tan zijn verhaal vertelt

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!