Solana uitleg

Grayscale lanceert exclusief fonds voor Solana (SOL)

‘S Werelds grootste vermogensbeheerder op het gebied van digitale activa, Grayscale, heeft de lancering aangekondigd van de Grayscale Solana Trust, een nieuw beleggingsproduct voor één enkel actief dat institutionele en vermogende particulieren indirecte blootstelling aan Solana’s cryptocurrency SOL.

De vermogensbeheerder kondigde vandaag de lancering aan van zijn Grayscale Solana Trust. Het is het 16e single-assetproduct in het beleggingsaanbod van het bedrijf. Het fonds zal uitsluitend blootstelling geven aan SOL, en het aandeel ervan zal worden verhandeld op de secundaire markt.

De productlancering werd exclusief onthuld aan Forbes en later bevestigd in een persbericht. In een reactie op de productlancering vertelde Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, aan Forbes dat het nieuwe aanbod komt in het licht van de groeiende interesse in Solana. Hij zei:

“In de hoofden van veel beleggers is er een aanhoudende vraag om in Solana te investeren. In zekere zin is het een meer kosteneffectieve blockchain [dan Ethereum], en vandaag zien we meer dan 500 gedecentraliseerde apps en ongeveer 1,2 miljoen maandelijkse actieve gebruikers op het netwerk. Als je een beetje een stap terug doet en je ziet hoe snel het heeft kunnen groeien, is het zeker behoorlijk indrukwekkend.”

SOL is dit jaar één van de best presterende cryptocurrencies op de markt geweest, met een stijging van meer dan 14.000% van ongeveer $1,50 aan het begin van het jaar tot $210 op het moment van schrijven. Solana is momenteel de op vier na grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van iets meer dan $62,9 miljard.

Het hele jaar door hebben de opschalingsproblemen en hoge transactiekosten van Ethereum (ETH) investeerders en ontwikkelaars ertoe aangezet om massaal naar alternatieve Layer 1-blockchains zoals Binance Smart Chain (BSC), Polkadot (DOT), Fantom (FTM), Avalanche (AVAX) en Solana (SOL) te gaan. De meeste van de zogenaamde ‘Ethereum killers’ zijn compatibel met Ethereum Virtual Machine (EVM), behalve Solana. De apps zijn gebouwd in Rust in plaats van Solidity, dat de afgelopen maanden als een soort gracht voor de snelle blockchain heeft gewerkt.

Terwijl verschillende blockchains hun DeFi– en NFT-ecosystemen de afgelopen maanden hebben zien bloeien, is Solana naar voren gekomen als een van de winnaars en grootste concurrenten van Ethereum, met meer dan 1,2 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en ongeveer $14,7 miljard aan totale waarde opgesloten in DeFi-applicaties op de netwerk. Veel Solana-critici zeggen dat de blockchain meer gecentraliseerd is dan die van Bitcoin en Ethereum. Deze groeiende populariteit is dan ook de meest waarschijnlijke reden waarom Grayscale besloten heeft om het fonds op te zetten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN