Avalanche weet Dogecoin en Shiba Inu in te halen en de top 10 te betreden

Er is vandaag een herschikking geweest in de top 10 van de cryptocurrency-ranglijst. Een andere bekende ‘Ethereum killer’ Avalanche (AVAX) heeft namelijk de meme-cryptocurrencies Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) in waarde overtroffen, waardoor AVAX momenteel de nummer 10 positie inneemt op CoinMarketCap.

De marktkapitalisatie van AVAX bedraagt ​​momenteel 30,18 miljard, vergeleken met DOGE’s $30,07 miljard en SHIB’s $24,8 miljard. De inhaalslag komt door de gigantische stijging van de prijs van AVAX in de afgelopen dagen sinds Ava Labs, het bedrijf achter de Avalanche-blockchain, een samenwerking aankondigde met “Big Four” accountantskantoor Deloitte.

De aankondiging werd dinsdag bekendgemaakt door Emin Gun Sirer, oprichter van Avalanche en CEO van Ava Labs. Sirer onthulde dat de samenwerking gericht zal zijn op het bouwen van efficiëntere rampenbestrijdingsplatforms met behulp van de Avalanche-blockchain.

De aankondiging wordt als zeer optimistisch beschouwd voor de adoptie van Avalanche. Volgens “CryyptoSeq”, een pseudonieme crypto-analist op Twitter, is het feit dat Deloitte, een Fortune 500-bedrijf, Avalanche kiest voor het partnership een teken van vertrouwen dat het project een grote toekomst heeft.

Zoals gezegd is AVAX hierdoor flink gestegen en heeft de munt de algemene prijsdaling van de cryptomarkt getrotseerd, aangezien deze de afgelopen 7 dagen met 31,8% is gestegen. Vandaag is AVAX met ongeveer 15% gestegen en handelt het op een nieuw recordhoogte van $136. Het heeft ook een nieuwe hoogste prijs ooit bereikt van 0,00238 in de AVAX/BTC-prijsindex.

Terwijl Avalanche een relatief jong ecosysteem is, is AVAX een zeer populair en betrouwbaar netwerk. Sinds de lancering ongeveer 24 maanden geleden is het Avalanche-ecosysteem exponentieel gegroeid. De blockchain heeft momenteel meer dan 350 projecten die erop gebouwd zijn en er zullen er nog meer volgen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Avalanche wordt gezien als één van de grote concurrenten voor de dominantie van Ethereum (ETH) als het toonaangevende platform voor smart contracts. Omdat het een jongere blockchain is, heeft Avalanche het voordeel dat het schaalbaarder, sneller en goedkoper is dan Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!