Bitvavo goedkeuring DNB

Grayscale’s digital large cap fund krijgt goedkeuring van SEC

Het digital large cap fund van de vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft officieel goedkeuring gekregen vanuit de Amerikaanse SEC en is hiermee een SEC-rapporterend bedrijf geworden. Dit volgens een officieel persbericht dat vandaag gepubliceerd werd.

Het digital large cap fund vertegenwoordigt een gewogen groep van enkele van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Het grootste deel van zijn bezit is in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), ongeveer 93%. De resterende posities zijn in Cardano (ADA) – die eerder deze maand werd toegevoegd – samen met Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK).

Binance

De twee belangrijkste Bitcoin- en Ethereum-fondsen van Grayscale waren al SEC-rapporterende entiteiten. Grayscale heeft momenteel nog drie aanvragen lopen voor andere fondsen van het bedrijf, namelijk voor Bitcoin Cash, Ethereum Classic en Litecoin. Craig Salm, vice-president juridische zaken bij Grayscale, gaf het volgende aan:

“Gebeurtenissen zoals het feit dat het fonds ons derde SEC-rapporterende bedrijf wordt, en de aanvullende Form 10-aanmeldingen, geven aan dat er blijvende interesse van beleggers is om blootstelling te krijgen aan het groeiende digitale valuta-ecosysteem binnen bestaande regelgevingskaders, en dat regelgevers blijven samenwerken met marktdeelnemers in de activaklasse.”

Als SEC-rapporterend bedrijf zal het fonds rapportages en financiële overzichten moeten deponeren bij de SEC en aan verdere verplichtingen moeten voldoen. Dat is echter geen probleem volgens Salm, aangezien het de “investeringsgemeenschap naar een hoger niveau van openbaarmaking en rapportage” wil tillen, “bovenop de toch al strenge verplichtingen” waaraan haar producten moeten voldoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN