Grayscale voegt Cardano (ADA) toe aan large cap fonds

Beleggingsonderneming Grayscale heeft aangekondigd dat het Cardano (ADA) heeft toegevoegd in zijn large cap fonds. Tevens zal het een aanzienlijk percentage krijgen in het fonds in vergelijking met de rest van de cryptocurrencies in het fonds, naast Bitcoin en Ethereum.

Het grootste deel van het fonds is belegd in Bitcoin (67,47%) en Ethereum (25,39%), in totaal is dit ongeveer 93%. Het fonds heeft nu een weging van 4,26% in ADA, wat betekent dat het de meerderheid van de resterende allocaties omvat. Naast Cardano belegd het fonds namelijk in Bitcoin Cash (1,03%), Litecoin (0,99%) en Chainlink (0,86%).

Eerder dit jaar wijzigde Grayscale het large cap fonds door XRP te verwijderen uit het fonds, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak tegen Ripple had aangespannen. Vervolgens voegde het op 6 april Chainlink aan het fonds toe en nu is Cardano de laatste toevoeging geworden.

Het doel van het fonds is beleggers in staat te stellen om blootstelling te krijgen aan de grootste en bekendste cryptocurrencies, zonder dat zij deze zelf hoeven vast te houden. Het fonds wordt elk kwartaal beoordeeld op het toevoegen of verwijderen van munten, maar de wegingen worden dagelijks gewijzigd.

Hoewel deze fondsen het afgelopen jaar explosief zijn gestegen, zijn sommige recentelijk getroffen door de opkomst van rivaliserende producten. Dit heeft ertoe geleid dat de hoeveelheid nieuw geld dat naar het fonds gaat, is opgedroogd. Wellicht dat de nieuwe toevoeging van Cardano voor een hernieuwde interesse kan zorgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!