Polkadot is vanaf nu beschikbaar op Coinbase Pro

De grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft aangekondigd dat het besloten heeft om Polkadot (DOT) te vermelden op Coinbase Pro. Het maakte tevens duidelijk dat DOT nog niet beschikbaar is op Coinbase.com of via de mobiele consumentenapps. Het gaf aan dat ze een aparte aankondiging zullen doen als en wanneer deze ondersteuning wordt toegevoegd.

De beurs maakte bekend dat klanten vanaf gisteren DOT kunnen storten en dat het op woensdag 16 juni om 9.00 uur Pacific Time de handel van de munt zal openen, als de beurs voldoende liquiditeit heeft. Gebruikers kunnen vanaf die datum DOT verhandelen voor verschillende fiat-valuta’s (USD, EUR en GBP) en tegen BTC en USDT.

Coinbase heeft niet uitgelegd waarom het ervoor koos om DOT te vermelden. Met een marktkapitalisatie van $23,1 miljoen is Polkadot echter de negende grootste cryptocurrency die momenteel op de markt is, waardoor het een interessante munt is voor Coinbase om op te nemen in zijn aanbod.

Coinbase beschreef Polkadot als een krachtig platform voor cross-chain transacties. Het voegde eraan toe dat het DOT-token fungeert als het governance-token van Polkadot – het wordt gebruikt voor staking en beveiliging, en het wordt gebruikt om nieuwe ketens aan het netwerk te koppelen.

Het besluit van Coinbase om DOT te vermelden komt weken nadat het besloot om Dogecoin (DOGE) te vermelden. Andere recente vermeldingen zijn Sushiswap (SUSHI), Tether (USDT) en Cardano (ADA). Verschillende andere activa worden ook nog beoordeeld, waaronder TRON (TRX) en VeChain (VET).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!