Bictory: hybride exchange en crowdfunding platform

Bictory is een project bedacht en opgestart in 2019 door een nog onbekend team van ervaren ontwikkelaars en ondernemers. Ondersteund door een groep gereputeerde adviseurs is hun missie, naar eigen zeggen, eenvoudig: 

“Een reeks producten ontwikkelen waarmee ontwikkelaars, liquiditeitsverschaffers, makers en handelaren op Concordium kapitaal kunnen aantrekken, crypto verhandelen en liquiditeit bieden.” 

Bictory wil dat doel bereiken door het ontwikkelen van drie producten n.l. een centrale exchange (CEX), een decentrale exchange (DEX) en een crowdfunding platform. Dit allemaal op en dankzij de Concordium blockchain. 

bictory products

Gebouwd op Concordium blockchain

Bictory koos voor Concordium omwille van verschillende redenen. Concordium is een publieke doch op privacy gefocuste blockchain. De focus ligt verder op wat ze zelf Finality as a Service (FaaS) noemen en de naleving van bestaande reglementeringen in de echte wereld. Concreet wil dat zeggen dat Concordium zich richt op ondernemingen die gebruik willen maken van blockchaintechnologie en dat terwijl er netjes gewerkt wordt binnen de krijtlijnen van bijvoorbeeld de overheid.  

Concordium is zelf nog een jong project met een blockchain die nog in de laatste testfase zit. Verwacht wordt dat ze in mei 2021 hun mainnet zullen lanceren. Het is de bedoeling dat Bictory’s toepassingen kort daarna zullen volgen.  Concordium is gegroeid uit de academische wereld met teamleden die ervaring hebben in computerwetenschappen en cryptografie. De Chief Technology Officer (CTO) Torben Pryds Pedersen heeft een modeltraject afgelegd als hoofd van de R&D afdeling van Cryptomathic, een Deens bedrijf dat oplossingen ontwikkeld voor b.v. de beveiliging van online betalingen. De CTO is ook gastonderzoeker in verschillende Europese universiteiten en auteur van meerdere studies m.b.t. elektronische betalingen.

De Concordium blockchain heeft een sharding design die het mogelijk maakt om een grote hoeveelheid transacties snel te verwerken. De shardingtechnologie zorgt er ook voor dat er interoperabiliteit is tussen de shards en met andere blockchains. 

Met Concordium heeft Bictory duidelijk gekozen voor een blockchainproject met veel ambitie dat het team en de mogelijkheden heeft om een sterke speler te worden. 

Bictory trading platformen

Bictory wil niet één maar twee platformen lanceren die handelaren het mogelijk moet maken om hun favoriete crypto’s te traden. De prioriteit zal liggen in de listing van tokens van projecten die gelanceerd zijn op de Concordium blockchain, gevolgd door de grote projecten. Want die grotere projecten kunnen veel volume en liquiditeit aantrekken.

bictory cex dex

Gecentraliseerde exchange (CEX)

Volgens Bictory kunnen de hoogtechnologische capaciteiten van de Concordium blockchain zorgen voor een gecentraliseerde exchange die zowel snel, als multifunctioneel en veilig is. Op de CEX zullen gebruikers aan spot trading en margin trading kunnen doen. Er zullen verschillende portfolio management tools zijn en zullen ze gebruik kunnen maken van geavanceerde types trades. En dat allemaal tegen lage fees. De beloftes zijn niet van de minsten. 

Gedecentraliseerde exchange (DEX)

Zoals hierboven al vermeld zal de DEX ontwikkeld worden, draaiende op de Concordium blockchain. Die garandeert een snelle afhandeling tegen lage kosten. Initieel zal er dus gewerkt worden vanaf de Concordium chain maar er zouden nu al plannen zijn om uit te breiden naar andere blockchains zoals EthereumPolkadot, de Binance Smart ChainSolanaAvalanche en anderen. Zoals bij andere DEX’s wordt er aan peer-to-peer trading gedaan dat gefaciliteerd wordt door een geavanceerd automatisch systeem (de Automated Market Maker). Gebruikers kunnen een passief inkomen genereren door de DEX te voorzien van liquiditeit. De geleverde fondsen worden in een smart contract gelocked. Telkens dat er een trade afgehandeld wordt in het relevante tradingpaar, wordt er 0,1% aangerekend in transactiekosten, die op hun beurt worden verdeeld onder zij die de liquiditeit voorzien. 

Bictory Crowdfunding platform

Bictory heeft ook plannen om een decentraal crowdfunding platform uit te bouwen. Geen ICO’s maar Initial Dex Offerings (IDO’s). In eerste instantie zal dat weer naar de projecten op de Concordium chain gericht zijn. In een later stadium willen ze dit verbreden naar de hele crypto community. Het moet een manier worden die ontwikkelaars en crypto start-ups kunnen gebruiken om fondsen te werven voor hun projecten. Volgens Bictory wordt het een trading protocol dat een cross chain swap pool opzet. Daar kunnen er tokens tegen een vooraf vastgelegd ratio gekocht worden door investeerders. Projecten die hun IDO bij Bictory doen, zullen automatisch worden gelist op de DEX en CEX. 

Bictory Tokenomics 

Het BT token zal een utility token worden dat zal werken op de Concordium blockchain. Wanneer de Concordium mainnet gelanceerd wordt, zal het BT token gecreëerd worden. De eerste crowd sale zal op het Bictory crowdfunding platform plaatsvinden waar 12% van de totale supply verkocht zal worden. Het BT token zal kunnen ingezet worden om lagere fees te krijgen op de CEX en DEX. Gelijkaardig aan de ProBit Exclusives zal je door middel van het BT token te staken, de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan de crowdfunding projecten. Naar verluidt zal het BT token ook een governance token zijn waarmee je je stem zal kunnen laten gelden. 

bictory token

De totale supply van BT tokens zal 100 miljoen stuks bedragen waarvan er 12% tijdens de eerste crowd sale verkocht zullen worden. In de grafiek hieronder wordt aangegeven hoe de rest van de tokens verdeeld worden of gereserveerd zullen zijn voor de community, founders of adviseurs. 

bictory tokenomics

Roadmap

Het eerste kwartaal van 2021 was voornamelijk gericht op het bij elkaar zoeken van competente ontwikkelaars en het opstarten van de platformen. Alsook de marketingcampagne die werd gestart. In het tweede kwartaal, nu dus, worden de alfaversies van de DEX, CEX en het crowdfunding platform gestart. Het derde kwartaal moet dan dienen om een aggresieve marketingcampagne te starten die moet uitmonden in een succesvolle crowdsale. Later dat kwartaal moeten dan de drie betaversies van de platformen up and running zijn. We kijken alvast uit naar de verdere ontwikkelingen bij Bictory. 

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!