Crypto Hack

Hackers stelen meer dan 1,1 miljoen euro in Bitcoin van Europees handelsplatform 2gether

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op 31 juli is het Europese cryptocurrency handelsplatform, 2gether, het doelwit geweest van hackers. De onbekende groep hackers heeft meer dan 1,183 miljoen euro gestolen in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Dit komt neer op 26,79% van de totale fondsen.

“Het spijt ons te moeten aankondigen dat gisteren, om 18:00 CEST, de 2gether crypto-accounts zijn gehackt. We werken momenteel aan het herstellen van de service.

Dit is wat we tot nu toe weten:

– Wallets en eurorekeningen zijn veilig.
– De hack heeft gevolgen voor crypto-investeringsrekeningen.”

De CEO van 2gether, Ramon Ferraz Estrada, heeft in verschillende Twitter-updates laten weten dat de algemene portefeuilles en eurorekeningen veilig zijn. Hij gaf ook aan dat hackers de financiële gegevens van betaalkaarten, die zijn gebruikt om geld te storten, niet hebben gestolen.

Er is verder nog geen nieuws naar buiten gekomen hoe de hack heeft kunnen ontstaan. Momenteel is er namelijk nog een onderzoek gaande om erachter te komen hoe de hackers toegang kregen tot de servers. Om de schade te beperken, werd het hele platform geblokkeerd, zelfs voor gebruikers die niet door de aanval werden getroffen.

2gether is een app voor cryptohandel. Investeerders kunnen tegen een reële marktprijs en zonder extra kosten Bitcoin kopen en verkopen. Het Europese handelsplatform is opgericht in 2017 en actief in 22 landen in Europa.

Om gebruikers te compenseren met het gestolen geld, heeft 2gether besloten om zijn eigen 2GT-token te gebruiken om iedereen te belonen tegen een prijs die gelijk is aan 5 cent per stuk. Het 2gether-team zal ook proberen extra geld toe te wijzen met een geldinjectie van een investeringsmaatschappij.

Bitcoin veelgebruikt onder hackers

Hackers zijn de laatste tijd erg actief en er komen steeds meer verschillenden nieuwsberichten naar buiten over bedrijven die gehackt zijn. Onlangs maakte de in Londen gevestigde cryptocurrency-exchange Cashaa bekend dat het 336 Bitcoin (ter waarde van $3.1 miljoen) heeft verloren.

Reisbeheerbedrijf CWT was onlangs ook het slachtoffer van een grootschalige hack. Het bedrijf betaalde 414 in Bitcoin ($4,5 miljoen) aan hackers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN