Bitfinex

Crypto exchange Cashaa verliest 336 Bitcoin aan hackers

De in Londen gevestigde cryptocurrency-exchange Cashaa heeft bekendgemaakt dat het 336 Bitcoin (BTC) (ter waarde van $3.1 miljoen) heeft verloren. Cashaa heeft na de ontdekking van deze verliezen meteen alle transacties, inclusief opnames en stortingen, stopgezet.

De cryptocurrency-beurs plaatste op 11 juli een Twitter bericht waarin werd aangegeven dat de hacker één van zijn Blockchain.com wallets heeft aangevallen. Vervolgens verplaatste de hacker de fondsen snel naar een wallet die hij/zij beheerde.

“Een van onze portemonnees met http://Blockchain.info is aangetast en geld is overgemaakt naar 14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek.”

Hacker slaat toe via malware en steelt Bitcoin

De hacker zou naar verluidt er in zijn geslaagd om malware op één van de computers te krijgen en toen op 10 juli een werknemer toegang kreeg tot de wallet, sloeg de hacker toe. Hij vertrok met 336 BTC en als reactie op de hack stopte de crypto-exchange met opnames en stortingen. Bovendien hebben ze de bestuursvergadering bijeengeroepen om te beslissen of het bedrijf alle verliezen zal gaan vergoeden.

Cashaa heeft ook contact gezocht met andere cryptocurrency-exchanges en bedrijven om te voorkomen dat de hacker het geld zou gebruiken. De centrale vermoedt dat de hacker afkomstig is uit Oost-Delhi, India, en heeft een rapport ingediend bij de afdeling cybercriminaliteit van de politie in Delhi.

“De afdeling Cyber Crime in Delhi wordt geïnformeerd. Ook zijn alle crypto-exchanges op de hoogte gebracht van het adres van de hacker (14RYUUaMW1shoxCav4znEh64xnTtL3a2Ek) om de #Bitcoin-transactie te blokkeren.”

Gaurav geeft schuld aan andere crypto exchanges

Kumar Gaurav, de CEO van Cashaa, leek de schuld te geven aan crypto-exchanges die de handel in gestolen fondsen mogelijk maken.

“Vandaag de dag hebben hackers er alle vertrouwen in om crypto-adressen te hacken en deze te verplaatsen via beurzen die dergelijk witwassen via hun systemen vergemakkelijken. Dergelijke exchanges moeten worden stopgezet en eigenaren van deze exchanges moeten worden beschuldigd van misdaad ter vereenvoudiging van het witwassen van geld.”

Wat je misschien ook leuk vindt:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN