Crypto Hack

Hackers ontvangen $4,5 miljoen aan Bitcoin van Amerikaans reisbeheerbedrijf

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Reisbeheerbedrijf CWT is het slachtoffer geworden van een grootschalige hack. Ze hebben 414 aan Bitcoin ($4,5 miljoen) betaald aan hackers. De hackers zouden in het bezit zijn gekomen van bedrijfsdocumenten en hebben daarnaast tienduizenden bedrijfsapparaten offline gehaald. Dit maakte Reuters bekend in een nieuwsbericht.

De hackers hebben een ransomware gebruikt genaamd Ragnar, die ervoor zorgt dat bedrijfsbestanden versleuteld worden. Hierdoor kan geen enkele werknemer bij de bestanden, mits je de code weet. CWT zou naar verluidt op 28 juli de Bitcoin (BTC) betaald hebben om weer toegang te krijgen tot alle bedrijfsdocumenten en bedrijfsapparaten. De hackers hadden onder meer twee terabytes aan informatie, waaronder werknemersgegevens, financiële documenten en andere informatie.

CWT zei het volgende in een bedrijfsverklaring:

“We kunnen bevestigen dat onze systemen, na het tijdelijk uitschakelen van de systemen als voorzorgsmaatregel, weer online zijn en dat het incident nu is opgelost.”

Ze voegden er het volgende aan toe:

“Hoewel het onderzoek zich in een vroeg stadium bevindt, hebben we geen aanwijzingen dat de persoonlijk identificeerbare informatie / informatie over klanten en reizigers in gevaar zijn gebracht.”

De hackers eisten volgens Reuters oorspronkelijk $10 miljoen aan Bitcoin als losgeld, maar het bedrijf wist dit bedrag naar beneden te brengen. CWT gebruikte het Coronavirus als excuus en gaf aan dat de onderneming hard is getroffen en het bedrag van $10 miljoen niet kan betalen. Vervolgens bereikte CWT en de hackers een akkoord voor $4,5 miljoen.

Bitcoin veelgebruikt onder hackers

Hackers zijn de laatste tijd erg actief en er komen steeds meer verschillenden nieuwsberichten naar buiten over bedrijven die gehackt zijn. Onlangs had sporthorlogemaker Garmin te maken met een ransomware-aanval. Hackers eisten 10 miljoen dollar, wat gelijk is aan 7,58 miljoen euro. Daarnaast werd onlangs het interne netwerk van Telecom aangevallen, het grootste telecommunicatiebedrijf van Argentinië. De hackers eisten $7,5 miljoen in de altcoin Monero (XMR).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN