Interim hoofd bij het OOC van President Trump is enthousiast over Bitcoin

De voormalige chief legal officer van Coinbase, Brian Brooks, heeft een nieuwe functie gekregen als interim hoofd bij het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) bij de administratie van President Trump.

Brian Brooks was vanaf 2018 de chief legal officer van de grootste Amerikaanse Coinbase. Tijdens zijn functie was hij verantwoordelijk voor de juridische, compliance-, interne audit-, overheidsrelaties- en wereldwijde inlichtingengroepen van het bedrijf. Hij werkte twee jaar voor Coinbase voordat hij de nieuwe functie aanging als hoofd van OOC. In een interview met Forbes gaf hij zijn bevindingen over zijn nieuwe functie en de relatie met blockchain en cryptocurrencies.

Hij zei het volgende over blockchain en cryptocurrencies:

“Blockchain heeft het potentieel om, in een gedecentraliseerd netwerk, allerlei soorten gegevens met elkaar te verbinden. Het heeft de mogelijkheid om grote, wrijvingsloze, gedecentraliseerde netwerken van mensen te creëren. Er is een enorme potentieel in blockchain en crypto.”

Brooks gaf ook zijn mening over de huidige traditionele methoden. Volgens hem zijn de methoden om geld over te schrijven via de banken verouderd en duurt het drie dagen om geld van de VS naar Europa over te maken via het SWIFT-netwerk. Ook gaf hij aan dat je geld in de tussentijd gevaar loopt en er worden ook nog eens omwisselkosten in rekening gebracht. Een digitale representatie van waarde kan al deze problemen wegnemen.

1xbit

Verder vertelde Brooks ook dat hij vindt dat de VS achterblijft op andere landen. Dit zou de Verenigde Staten in een slechte positie kunnen zetten in een digitaliserende wereld.

“Het kostte de Fed tien jaar om te komen waar ze zijn, met de Fed-versie van snellere betalingen – versus blockchain, die onmiddellijk en onveranderlijk is”, voegde hij eraan toe.

Ondanks het begrijpen en uitleggen van de voordelen van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en XRP, gelooft Brooks niet dat de federale overheid een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC) moet uitgeven.

“Ik ben geen voorstander van een door de overheid gemaakte token. Eerlijk gezegd denk ik dat dat niet de rol van de overheid is. Maar ik denk dat de Fed en de SEC kaders moeten opstellen voor wat digitale valuta moet zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!