Ethereum (ETH) wallets bereiken hoogtepunt voor staking op ETH 2.0

De Ethereum (ETH) koers heeft de laatste maand een mooie stijging doorgemaakt en zoals het team heeft bekendgemaakt zal dit jaar de release van Ethereum 2.0 plaatsvinden. De upgrade zal ervoor zorgen dat Proof-of-Work (PoW) naar een verbeterd beveiligingsmodel zal veranderen, genaamd Proof-of-Stake (PoS).

Verschillende cryptocurrency analisten laten zich dan ook erg positief uit over de Ethereum koers en diverse factoren wijzen erop dat ETH de komende periode verder zal stijgen. Dit zal waarschijnlijk een combinatie zijn van het fundamentele en technische aspect.

Ethereum wallets bereiken hoogtepunt

Het aantal Ethereum wallets met meer dan 32 ETH heeft zojuist een hoogtepunt bereikt van bijna 120.000. Dit laat zien dat investeerders steeds meer geloof hebben in de langere termijn van de cryptocurrency munt en naar alle waarschijnlijkheid zich aan het klaar maken zijn voor het ‘staken’ als ETH 2.0 live gaat.

De reden van de groei van het aantal ETH wallets

Om te kunnen staken en dus een validator op ETH 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken’ en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

1xbit

Transactiekosten op ETH-netwerk nu hoger dan op het BTC-netwerk

Gisteren plaatsten wij een bericht waarin gegevens lieten zien dat de dagelijkse Ethereum-transactiekosten op 5 juni voor de tweede keer dit jaar de kosten van Bitcoin (BTC) hebben overtroffen. Op dat moment waren de bedragen bijna $500.000 voor Ethereum en $308.000 voor Bitcoin.

In de twee dagen die daarop volgden werd de kloof tussen de twee uitgebreid tot $540.000 op het Ethereum-netwerk, terwijl de kosten op het Bitcoin-netwerk daalde naar $253.000.

Bron: Glassnode

Ben je ook benieuwd naar wat de Ethereum koers wellicht de komende tijd gaat doen? Lees dan de Ethereum analyse van CryptoCoinTalk op onze site. Klik meteen hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!