Wat is een wallet?

Een wallet is een digitale portemonee waar je Bitcoin of andere cryptocurrencies kunt opslaan, verzenden en ontvangen. Met een wallet kun je je eigen saldo bekijken die aan je adres is gekoppeld en kun je geld op de blockchain verplaatsen, zolang je de eigenaar van het adres bent. In wezen is een wallet hetzelfde als je online bankrekeningplatform. Je adres is je rekeningnummer en de blockchain is zoals het grootboek van de bank. Zodra je cryptocurrency wilt gaan gebruiken dien je een wallet te hebben.

Er zijn verschillende manieren om je cryptocurrencies te bewaren. Hieronder kun je zien welke wallet mogelijkheden er zijn:

  • Online wallets
  • Exchange wallets
  • Software wallets
  • Paper wallets
  • Hardware wallets

Wallets zijn in verschillende mate beveiligd. Het beveiligingsniveau hangt af van het type wallet dat je gebruikt. De meest veilige optie is een hardware wallet die je offline houdt en bewaart op een veilige plek. Hierdoor loop je geen kans om gehackt te worden en je private key en coins kwijt te raken. Raak je een keer je hardware wallet kwijt en heb je geen reservekopie van zowel je coins als je private key? Dan ben je ook de hele inhoud van je wallet kwijt.

Het bewaren van je cryptocurrencies in een online wallet is niet de meest veilige manier om je coins te bewaren. Een online wallet is daarentegen wel heel toegankelijk en vaak het makkelijkst en snelst in dagelijks gebruik. Denk dus goed na over wat voor wallet je wilt gebruiken.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!