Ethereum koers

CryptoCoinTalk: Ethereum koers staat op een belangrijk punt. Continuation of pullback?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

In ons vorige Ethereum artikel beschreven we dat de Ethereum koers in een range aan het traden was en dat, indien we naar boven zouden uitbreken, een stijging richting de 245 dollar zeer waarschijnlijk zou zijn. Dit scenario heeft perfect uitgespeeld en Ethereum heeft die move dus gemaakt richting de resistance zone rond de 245 dollar. Om te kijken wat we op dit moment van Ethereum kunnen verwachten, hebben wij een gloednieuwe Ethereum (ETH) analyse voor jullie gemaakt!

Hogere timeframes Ethereum koers

Bron: TradingView

Als we op het hoge tijdsframe kijken zien we dat Ethereum momenteel aan het consolideren is vlak onder die belangrijke resistance zone. Mochten we deze zone breken is de kans groot dat we een grote stijging gaan maken. Deze stijging zal dan richting de vorige high gaan rond 285 dollar. Mochten we daar komen is het even afwachten hoe de koers gaat reageren, aangezien dat een vrij forse resistance is.

Indien we niet de resistance zone breken, waar we momenteel vlak onder consolideren, en we een rejection krijgen is de kans groot dat we pullback gaan zien richting de 216 dollar.

1xbit

Lagere timeframes Ethereum koers

Bron: TradingView

Als we verder inzoomen naar de 4-uur-grafiek zien we dat we een mooie range break hebben gehad en dat we van daaruit verder zijn gaan stijgen naar de volgende resistance zone.

Bron: TradingView

Op dit moment zien we op het lage tijdsframe een zogenaamd ‘head and shoulders patroon’ vormen. Dit patroon is bearish en dankt zijn naam aan de prijsactie die een soort schouders en hoofd lijkt te vormen. Mocht dit patroon uitspelen is de kans op een correctie vanaf hier vrij groot. Deze zal dus, zoals eerder beschreven, richting ongeveer de 216 dollar gaan.

Bitcoin dominantie

Bron: TradingView

Zoals jullie inmiddels van ons weten houden we graag de Bitcoin (BTC) dominantie chart in de gaten om te altcoin performance in de nabije toekomst in te schatten. We hebben op dit moment een support gebroken, maar naderen wel een trendlijn. Mochten we vanaf hier een bounce zien is de kans groot dat Bitcoin gaat stijgen en ETH/USDT daarin mee gaat. Veel altcoins en met name de Bitcoin pairings zullen hier veel last van krijgen. Mogelijk kunnen we dus in de altcoin-markt meer bloed verwachten.

Conclusie

Kortom, vooralsnog ziet de Ethereum koers er goed uit. Cruciaal is wel dat we die resistance zone gaan breken voor verdere continuation omhoog. Doen we dat, kunnen we een pullback verwachten richting die 216 dollar. Verder is het heel belangrijk dat je je altcoin-posities goed in de gaten houdt en wellicht extra voorzichtig bent met het openen van nieuwe posities, want als de Bitcoin dominantie gaat bouncen vanaf de trendlijn kunnen we een hoop rood in de altcoin-markt verwachten.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Twitter door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Snel Ethereum kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN