De groepsvordering kan Binance miljarden gaan kosten

Binance heeft het de laatste tijd erg druk op juridisch gebied. De beurs was namelijk één van de vele grote cryptocurrency-organisaties die genoemd werden in een reeks class-action-rechtzaken en volgens een recent artikel van Cointelegraph kan dit wel eens miljarden dollars gaan kosten.

Op zoek naar nieuwe leden

Op 3 april werden in New York 11 rechtszaken aangespannen tegen zeven cryptobedrijven door Roche Cyrulnik Freedman. Het doelwit van deze rechtszaken waren verschillende cryptocurrency exchanges en crypto projecten. Ze worden beschuldigd van het uitgeven en verkopen van niet-geregistreerde effecten aan beleggers.

Een van deze firma’s was Binance. Om meer te weten te komen over de zaak, sprak Cointelegraph met Kyle Roche van Roche Cyrulnik Freedman, die zijn redenering achter deze geschillen deelde. Hij zei het volgende:

“Het groeiende enthousiasme voor Bitcoin sloeg over op de markt voor ICO’s, waar investeerders naartoe stroomden in de hoop de volgende Bitcoin te vinden. De beweringen zijn dat beurzen en emittenten niet voldeden aan de federale- en staatswetgeving inzake effecten.”

Hij voegde ook toe dat de groepsvordering open staat voor nieuwe leden:

“… die een van de tokens heeft gekocht of zaken heeft gedaan op een van de beurzen die als gedaagden worden genoemd. We willen dat investeerders contact met ons opnemen.”

Miljarden dollars op het spel

Volgens een anonieme bron, die bekend is met de zaak, was er “een methode voor de waanzin”. Blijkbaar lag de focus op “pre-minted” activa, niet op cryptocurrencies die mining gebruikten:

“De meeste van deze projecten [degenen die pre-minted tokens hebben uitgegeven] zijn nog steeds behoorlijk gecentraliseerd.”

De bron haalde ook een verklaring aan van William H. Hinman, directeur van de Division of Corporation Finance van de SEC, waarin hij beweerde dat Ether (ETH) mogelijk geen effect is, omdat het voldoende gedecentraliseerd is.

Dezelfde bron gaf aan dat de eisers verwachten dat het juridische geschil wel 3 tot 4 jaar in beslag kan gaan nemen. Hij besprak ook de mogelijke financiële schade en zei:

“Het is moeilijk te zeggen, maar het kan in de miljarden dollars zijn.”

De beurs kwam eerder deze maand ook al in opspraak vanwege vermeende verduistering van $1 miljoen aan cryptocurrency. De beurs ontkende deze beschuldigingen. Lees het volledige artikel hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!