Bitcoin koers kan in relatief korte tijd $50k halen, aldus Su Zhu

De medeoprichter, CIO en CEO van het in Singapore gebaseerde cryptogerichte hedgefonds Three Arrows Capital sprak eerder vandaag over de huidige Bitcoin koers.

Ontsnappen aan de S&P Index

Zhu’s opmerkingen kwamen op een moment dat Bitcoin (BTC) rond $5.182 handelde. Hij reageerde op een eerder geplaatste tweet van @DoveyWan, die aangaf dat Bitcoin wel eens een grote stijging kan gaan zien, mits het weet te ontsnappen van de zwaartekracht van de S&P 500 Index.

Zhu tweette het volgende:

https://twitter.com/zhusu/status/1240193548454002688

“Dit is in theorie het moment waarop Bitcoiners hebben gewacht. Verschillende opkomende markten calculeren nu een aanzienlijk risico op staatsfaillissementen in. De USD zelf heeft een inflatoire koers gevolgd en het zal moeilijk zijn om daar van af te wijken. Als Bitcoin deze levels houdt, is $50k in relatief korte tijd mogelijk.”

Toenemende schulden

Zhu vermoedelijke naar de aanzienlijke toename van de schuld die over de hele wereld plaatsvindt in een poging om de economische impact van COVID-19 te corrigeren. Wat de Verenigde Staten betreft, verwijst hij waarschijnlijk naar de recente acties van de Federal Reserve, zoals het oordeel om het tarief van de federale fondsen op bijna nul te zetten en het aanbieden van een lening van $1,5 biljoen aan banken om liquiditeitsproblemen met T-bills op te lossen.

De medeoprichter en CTO van crypto-startup, Swan Bitcoin, lijkt het eens te zijn met Zhu op het gebied van geld drukken. Hij tweette het volgende:

“De gelddrukkers van de wereld gaan overuren maken. Het aanbod van Bitcoin staat op het punt een aanbodschok te ervaren. Objectief gezien zullen er meer dollars per Bitcoin in de wereld zijn dan ooit tevoren.”

Eerder vandaag sprak Charlie Lee, de maker van Litecoin, over hetzelfde probleem:

“Ik dacht altijd dat een Bitcoin ETF een aanstichter zou zijn voor de volgende bullmarkt. Ik had het mis. Jan modaal zal helaas zeer hard getroffen worden door de nasleep van het coronavirus en de centrale banken zullen geld blijven drukken. Jan zal zich afvragen of er een betere manier is. Die is er.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!