Bitcoin koers kan een ommekeer gaan zien?

Gisteren was een zware dag voor de wereldmarkten, met de benchmark indices van de Amerikaanse aandelenmarkt die allemaal meer dan 11% kelderden, wat één van de ergste eendaagse dalingen ooit is.

Snelle daling maar ook een snel herstel

Uiteraard veroorzaakte dit ook een schokgolf in de niet-traditionele markten, waardoor Bitcoin (BTC) en de meeste andere grote cryptocurrencies, tot een minimum daalden. Zo daalde Bitcoin gisteren naar een dieptepunt van $4.600, in combinatie met de daling van de aandelenmarkt.

Dit werd echter snel gecorrigeerd door een aanzienlijke koopdruk, waardoor de Bitcoin koers zijn positie boven $5.000 kon heroveren. Dit herstel werd verder ondersteund door de aanhoudende stijging van de aandelenmarkt, waardoor de indices een deel van hun recente verliezen konden herstellen, aangezien ze allemaal met ongeveer 3% gestegen.

Op korte termijn is het de vraag of Bitcoin dit vast kan houden. Dit hangt waarschijnlijk grotendeels af van het feit of de wereldmarkten de komende dagen en weken ook gaan stijgen.

Bitcoin koers kan verder gaan stijgen

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op iets lager $5.170, met de belangrijkste weerstand momenteel rond de $5.900.

Big Cheds, een populaire crypto-analist op Twitter, legde in een recente tweet uit dat een doorbraak boven dit niveau BTC ertoe zou brengen een ascending triangle op zijn 4-uur chart te bevestigen, wat zou wijzen op een trendomkering.

Hij tweette het volgende:

“4 uur – Hoewel ascending triangles meestal continuatiepatronen zijn, kunnen ze ook als omkeringen dienen. We hebben hier het *potentieel* voor een ommekeer.”

Wat denken jullie? Gaan we een ommekeer zien of geloof je hier niet in? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!