Ethereum kan de back-end van Wall Street vervangen

Zoals we allemaal weten is Ethereum (ETH) één van de koplopers in de cryptomarkt in termen van de prestaties tot nu toe. De nummer twee cryptovaluta steeg aan het begin van het jaar met meer dan 100%, gevoed door de snelle groei van de gedecentraliseerde financiële beweging.

Ethereum heeft veel potentie

Dit was echter voor de uitbraak van coronavirus en de ineenstorting van de aandelenmarkt. Maar dit wil niet zeggen dat de cryptocurrency geen grote toekomst meer heeft.

De cryptocurrency toont zoveel belofte in de categorie, dat een analist gelooft dat het uiteindelijk de verouderde backend van Wall Street zal vervangen door zijn neutrale afwikkelingslaag. Dit volgens een artikel dat vandaag op NewsBTC verscheen.

De bekende twittteraar en Ethereum-supporter, Ryan Sean Adams, tweette het volgende:

“Vorige week werd een obligatie van $40 miljoen uitgegeven op Ethereum.

$500 miljoen meer in de pijplijn.

De obligaties zijn tokens.

Rente betaald via een stablecoin aan een Eth-adres.

Bloomberg-terminals geïntegreerd met Ethereum.

Ethereum vervangt de backend van Wall Street met zijn neutrale afwikkelingslaag.

Let maar op.”

Volgens hem, en wij van CryptoBenelux delen die mening, kan Ethereum echter een aanzienlijke langetermijnwaarde realiseren (geen financieel advies).

Ethereum is meer dan een cryptocurrency

Hoewel Ethereum een ​​cryptocurrency genoemd wordt, zoals Bitcoin (BTC), deelt het slechts een paar overeenkomsten. Bitcoin is ontworpen voor betalingen, het opslaan van rijkdom en het overdragen van deze rijkdom. Ethereum is echter een smart contract-platform met bijna oneindige potentiële use cases.

Tijdens de crypto-hype-bubbel werd Ethereum gebruikt om ICO’s te lanceren, waardoor het werd geduwd naar de hoogste prijs ooit van $1.400. Maar toen die use case opdroogde, daalde de waarde van Ethereum.

De enorme groei in de gedecentraliseerde financiële beweging heeft echter de interesse in Ethereum nieuw leven ingeblazen en heeft het de beste potentiële use case tot nu toe gegeven: de back-end van Wall Street vervangen.

Hoe kan Ethereum dit realiseren?

In een baanbrekende primeur werd een obligatie van $40 miljoen dollar uitgegeven op Ethereum als onderdeel van een kapitaalinjectie in het Fatburger restaurantmerk.

De deal markeert ook de eerste keer dat beleggingsratingbedrijf DBRS Morningstar ooit effecten heeft uitgegeven via de blockchain. Deze effecten zijn ‘digitale representaties’ van eigendom, gecodeerd via smart contracts.

Niet alleen biedt de blockchain digitaal een record van alle transacties, maar Ethereum is nu ook ingebracht in de Bloomberg Terminal, zodat iedereen kan opzoeken wie de effectenhouders van het bedrijf zijn, en driemaandelijkse rentebetalingen worden zelfs rechtstreeks vanuit de Ethereum blockchain en in een portemonnee gestort.

Volgens de Ryan Sean Adams zit er nog $500 miljoen aan obligaties in de pijplijn voor Ethereum en hij zegt dat de trend zich waarschijnlijk zal voortzetten totdat de nummer twee cryptocurrency de back-end van Wall Street volledig vervangt.

Hierdoor kan Ethereum de komende maanden een nieuw record bereiken, naarmate DeFi blijft groeien.

In een eerder bericht gaven wij al aan hoe goed Ethereum bezig is. Zo plaatsten wij een artikel waarin duidelijk werd dat er maar liefst 359, van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld, hard aan het werk zijn om te bouwen bovenop het Ethereum-protocol.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!