Ethereum Nieuws

Ruim 359 bedrijven bouwen momenteel op Ethereum

In de crypto-community is een veelgestelde vraag geworden, “wie bouwt er eigenlijk precies op Ethereum?”. Om deze vraag te beantwoorden zijn we even dieper in de stof gedoken.

De meest voorkomende reactie is om te wijzen naar de grootste geldschieters van het project, The Ethereum Foundation en Consensys. Een recente lijst van externe bedrijven heeft echter het licht geworpen op het feit dat enkele van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld, maar liefst 359 van hen, hard aan het werk zijn om te bouwen bovenop het Ethereum-protocol.

The rise & fall

Ethereum was natuurlijk het eerste project dat begon met het introduceren van smart contracts. Maar het smart contract platform is slechts afhankelijk van wat er op wordt gebouwd, en het idee dat niemand op Ethereum voortbouwt, kan gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de prijsdaling die het de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt.

Tijdens de crypto-hype-bubbel van 2017, waarin zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) naar hoogste niveau ooit zagen stijgen, werd er massaal op Ethereum gebouwd. Hoewel veel van deze altcoins plannen hadden om naar hun eigen mainnet te verhuizen, dreef de zichtbaarheid die Ethereum kreeg, vanwege zoveel projecten die daarop voortbouwden, de prijs van de altcoin naar een piekprijs van $1.400.

Maar nadat de bubbel klapte en de ICO-boom voorbij was, zakte de waarde van Ethereum. Terwijl het sentiment dieptepunten bereikte, was de cryptogemeenschap niet meer zo positief over Ethereum.

Uiteindelijk zakte Ethereum inderdaad naar dubbele cijfers in 2018, met een bodem van ongeveer $80. Maar ondanks de val is zijn er nog steeds een hoop bedrijven die op Ethereum zijn gaan bouwen.

De wederopstanding

Volgens een recente lijst, die gedeeld werd door investeerder Adam Cochran, bouwen meer dan 359 projecten, buiten The Ethereum Foundation en ConSensys, voort op het protocol.

Onder de lijst zijn grote namen in de industrie, zoals Nike, Barclays, TD Ameritrade, FedEx, Microsoft, Intel, Ubisoft, Amazon, American Express, Samsung, McDonald’s en nog veel meer.

Hij zei het volgende op Twitter:

“Je hebt misschien een gekke claim gehoord dat “niemand echt op Ethereum bouwt” en dat “alle producten die op Ethereum worden gebouwd, worden betaald door de Ethereum Foundation of ConSensys”.

Hier zijn 359 redenen waarom dat niet klopt.

Laten we beginnen met de megacorps:

Gezien hoe uitgebreid de lijst is, is het onmogelijk om ze hier allemaal te vermelden, maar de volledige uitsplitsing is te zien in de Twitter-feed van Adam Cochran. Hieronder de meest opvallende:

De lijst is verbluffend en verkoopt echt het feit dat niet alleen veel van ‘s werelds grootste merken voortbouwen op Ethereum, maar het laat ook zien hoeveel potentieel het activum in de toekomst biedt.

Hieronder nog een aantal Nederlandse bedrijven:

Hoe denken jullie over de toekomst van Ethereum? Laat het ons weten op onze socials!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN