Bitcoin en crypto’s zijn momenteel risico activa

Marc Bhargava, mede-oprichter van Tagomi (die onlangs lid is geworden van de Libra Association), deelde zijn uitleg over de huidige marktdaling met Cointelegraph. Dit volgens een artikel dat gisteren op de nieuws website verscheen.

Vanwege het feit dat Tagomi in verbinding staat met tien van de grootste beurzen en enkele van de grootste cryptohandelaren, heeft Bhargava een goede inkijk in de markt.

Bhargava is van mening dat crypto geen veilige haven is, ondanks het feit dat anderen anders beweren. Hij gaf het volgende aan:

BTC en crypto zijn momenteel een risico-activa, meer vergelijkbaar met technologie en VC dan met goud. Dus met olieprijzen en de algemene daling op de aandelenmarkt, de laatste meer vanwege het coronavirus en de daarmee gepaard gaande wereldwijde vertraging, is het niet verrassend dat er momenteel meerdere verkopers van crypto zijn.”

Bhargava suggereert echter dat Bitcoin wel het potentieel heeft om een ​​”anticyclisch” activum te worden, maar “dat is nog niet waar het is momenteel staat in de evolutie, voornamelijk omdat grotere vermogensbeheerders en macro-handelaren nog geen BTC verhandelen / bezitten, en dus zal het niet los bewegen van de aandelenmarkt zoals goud dat wel doet.”

Dit komt overeen met de mening van een andere specialist die Cointelegraph citeerde, namelijk Campbell Harvey, een professor in internationaal zakendoen bij Duke. Hij zij onlangs het volgende:

“Als crypto’s nu veilige havens waren, zou je misschien geen verandering in hun waarde of misschien zelfs een waardevermeerdering verwachten. Maar dat is zeker niet wat we hebben gezien. De crypto’s raakten gehavend en daalden met meer dan 10%. Dus dat zegt mij dat, in een bepaalde situatie van grote stress waarin mensen zich realiseren dat er zich een systemisch risico ontvouwt, de beurs daalt zoals verwacht, mensen vluchten naar veilige activa, maar ze vluchtten niet naar crypto’s, ze vluchtten naar de 10-jarige staatobligaties van de Verenigde Staten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!