BLOGS AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 5

Wat is Libra?

Volgens het document zal de wereldwijde stablecoin van Facebook, genaamd Libra, werken op een eigen blockchain (Libra Blockchain) en zal worden gebacked door een reserve van activa. Dit zal gedaan worden om Libra een intrinsieke waarde te geven, en om fluctuaties en volatiliteit te beperken.

Deze activa bestaan uit bankdeposito’s en kortlopende overheidseffecten. Deze zullen in de Libra Reserve bewaard worden als er een Libra uitgegeven wordt.

Zoals eerder vermeld, zal de nieuwe cryptocurrency worden beheerd door een non-profit organisatie, genaamd de Libra Association. De Libra Association is onder andere opgericht door Mastercard, PayPal, Visa, Stripe, eBay, Coinbase, Andreessen Horowitz en Uber. Facebook is echter van plan om dit nog verder uit te breiden naar ongeveer 100 leden, voordat Libra officieel live gaat (Q1 2020).

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN