Cryptocurrencies VPN

Waarom heb je een VPN nodig als je met cryptocurrencies werkt?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Cryptocurrencies, waarvan Bitcoin de bekendste is, vormen een groeiend deel van de financiële wereldmarkt. Bitcoin betekent echter ook in feite dat u uw eigen bank bent en dus verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. We hebben een paar redenen opgeschreven hoe een VPN helpt, en een paar extra tips om ervoor te zorgen dat al je crypto-activiteiten volledig veilig en privé zijn.

Wat is cryptocurrency?

Een cryptocurrency, zoals Bitcoin (BTC) werkt, door middel van blockchain technologie. De transactie is opgeslagen op een groot aantal nodes, waardoor het uiterst moeilijk is om een ​​Bitcoin te vervalsen.

Dit betekent echter niet dat cryptocurrency-transacties volledig veilig en anoniem zijn. Ze zijn ook onomkeerbaar. Zodra een munt van uw account is verdwenen, kan deze gemakkelijk spoorloos verdwijnen. Hackers hebben hiervan geprofiteerd door beurzen te hacken en kleine hoeveelheden van elke gebruiker te stelen.

Zo werd begin 2017 meer dan $1.000.000 gestolen van de Bithumb-beurs, waardoor de informatie van 30.000 klanten in gevaar werd gebracht. De informatie werd gebruikt voor spear phishing en andere fraude gepleegd met behulp van de gestolen informatie.

Wat zijn de beveiligingsrisico’s met cryptocurrency?

Het grootste risico met cryptocurrency is dat online beurzen, zoals vermeld, kwetsbaar zijn voor hacking. Er zijn echter enkele andere risico’s:

 • Offline wallets zijn omslachtig en kunnen nog steeds worden gehackt. Trojans, zoals Pony Loader 2.0, kunnen portefeuilles identificeren en stelen.
 • ICO fraude komt steeds vaker voor. Verleidelijke deals voor nieuwe startups van cryptocurrency moeten zorgvuldig worden overwogen. Veel zijn legitiem, maar sommige zijn nep.
 • Valse handelsbeurzen. Zorg ervoor dat u een beurs met een goede reputatie gebruikt.
 • Uw Bitcoin, of ander adres kan worden aangetast, meestal door uw eigen fout. Post uw adres niet op sociale media of via berichtenclients, omdat het gemakkelijk kan worden gekoppeld aan uw echte identiteit.

  Bitcoin-adressen zijn niet volledig anoniem. Sommige nieuwere valuta’s zoals Monero of Zcash zijn meer privacy gericht. Het is mogelijk om een ​​Bitcoin-adres te verbinden met een IP en zo de betrokken persoon te identificeren.

  Blockchain-adressen worden openbaar gemaakt voor transparantie (dit is de reden waarom veel accountants blockchain beginnen te gebruiken), en als die adressen aan een identiteit worden gekoppeld, kan die persoon een doelwit worden, vooral als ze veel geld vasthouden.

  In feite hebben sommige regeringen de handel in cryptocurrencies verboden en anderen belasten ze zwaar. Naarmate de uitwisseling van cryptocurrency groeit, zullen de overheden hun inspanningen opvoeren om tools te ontwikkelen om transacties te volgen.
 • Phishing-aanvallen. Vorig jaar vielen kwaadwillende partijen de Electrum Wallet aan en stalen bijna $1 miljoen in een paar uur.
 • Cryptojacking is tegenwoordig een veel voorkomende vorm van malware. Wanneer je crypto jacked bent, wordt je computer of telefoon gehackt en gebruiken de hackers je CPU vervolgens als miner.

  Dit kan leiden tot een aanzienlijke vertraging van uw systeem. Als u een plotselinge daling van de systeemprestaties opmerkt, moet u een malwarecontrole uitvoeren. Adguard vond 33.000 websites met scripts voor crypto-mining die worden uitgevoerd op computers die ze bezoeken.

Waarom heeft u een VPN nodig als u met crypto werkt?

Dat laatste punt hierboven is precies waarom je alle Bitcoin-transacties via een VPN zou moeten doen.

 1. VNP codeert uw gegevens tijdens het handelen, waardoor het moeilijker te onderscheppen.
 2. Phishing-aanvallen.
 3. Malware en virussen.
 4. VPN verbergt uw IP-adres en voorkomt IP-tracking, wat betekent dat de locatie van uw computer niet wordt verbonden met uw Bitcoin-adres. Door uw IP-adres te wijzigen, kunt u ook de overheidsband omzeilen en vrijelijk uitwisselen.
 5. U kunt zelfs de VPN configureren om alleen cryptocurrency-activiteiten te beschermen (vooral als de VPN uw internetverkeer vertraagt).
 6. Zorg ervoor dat u een VPN kiest die geen gebruikerslogboeken opslaat, die mogelijk kunnen worden afgestemd op uw verkeer.
 7. Gratis VPN’s financieren zichzelf vaak door de gegevens te verkopen die u gebruikt om ze te verbergen. Betaalde VPN’s zijn redelijk betaalbaar voor de gemiddelde gebruiker en betrouwbaarder en veiliger, lees hier waarom.

Hoe werkt een VPN?

Welke andere voorzorgsmaatregelen moet u nemen?

Wat kunt u anders dan het gebruik van een VPN, om uw cryptocurrency-portemonnee te beschermen? Hier zijn een paar opties:

 • Bewaar uw portemonnee niet en voer geen transacties uit vanaf uw mobiele telefoon. Als je absoluut moet, maak een tweede portemonnee en bewaar er slechts een kleine hoeveelheid cryptocurrency in. Telefoons zijn niet alleen kwetsbaar voor hacken, maar ook voor fysieke diefstal.
 • Voer geen transacties uit via openbare wifi, tenzij u een VPN gebruikt.
 • Gebruik een sterk wachtwoord en gebruik een ander wachtwoord voor al uw portefeuilles. Een hoogwaardige wachtwoordbeheerder kan hier zeer nuttig voor zijn.
 • Gebruik altijd tweefactorauthenticatie (2FA) op elke online- of beurs-accounts.
 • Versleutel uw portemonnee, of deze nu online of offline is opgeslagen.
 • Bewaar uw hoofdportemonnee indien mogelijk op een systeem dat niet is verbonden met internet, tenzij u het gebruikt. Dit wordt een ‘luchtgat’ genoemd en zolang uw fysieke beveiliging goed is, kan dit zeer nuttig zijn om hackers buiten te houden.
 • Gebruik een escrow-service wanneer u Bitcoin-transacties uitvoert met personen die u niet kent. Handel niet met mensen die weigeren escrow te gebruiken, want dit kan heel goed betekenen dat ze een vorm van fraude proberen te plegen.
 • Ontvang een client die uw IP-adres bij elke transactie wijzigt.
 • Heb meer dan één portemonnee, bewaar slechts een klein bedrag in uw “werkende” portemonnee en vul zo nodig bij van een primaire account.
 • Houd uw VPN, antivirus- en andere malwarebescherming altijd up-to-date en gebruik gerenommeerde producten. Dit helpt je te beschermen tegen crypto jacking. Gebruik ook zowel een ad blocker als een anti-crypto mining-extensie zoals MinerBlock.
 • Als u transacties met een hoge waarde of een hoog beveiligingsniveau uitvoert, kunt u overwegen een adres met meerdere handtekeningen te gebruiken. Dit wordt meestal alleen gebruikt door bedrijven die de sleutels aan meerdere medewerkers kunnen geven. Het kan echter de beveiliging aanzienlijk verhogen als u het kunt doen.
 • Overweeg de beveiliging van uw besturingssysteem. Het is ook goed om een ​​besturingssysteem zoals Linux te gebruiken om computers vrij te houden van virussen en malware.
 • Ontvang een gecodeerde e-mail en beveiligde berichten-apps. Dit zorgt ervoor dat al uw communicatie degelijk wordt gecodeerd vanuit nieuwsgierige blikken.
 • Overweeg het gebruik van een hardware-portemonnee zoals Ledger is een fantastische manier om portefeuillesleutels veilig te houden.
 • Ten slotte, oefen altijd goede cyberhygiëne uit door niet op links in de e-mail te klikken. Als een cryptocurrency-deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk het geval. Koop geen ICO’s tenzij u uw due diligence hebt gedaan en er absoluut zeker van bent dat ze legit zijn.

Het gebruik van een VPN is één van de beste manieren om cryptocurrency-transacties te beveiligen en te beschermen. De grote belofte van blockchain is de beveiliging en transparantie en de mogelijkheid om zowel anoniem als zichtbaar te zijn. Het is echter ook rijp voor hackers en dieven, vooral omdat het vaker voorkomt dat gewone mensen cryptocurrency gaan gebruiken om hun online transacties af te handelen.

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN