Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Aantal Ethereum adressen met 32 ETH stijgt aanzienlijk

De meesten onder ons hebben al vernomen dat Ethereum (ETH) een grote verandering aan het ondergaan is. De blockchain wordt namelijk naar de zogeheten Ethereum 2.0 blockchain gemigreerd. Ethereum 2.0 vervangt het huidige, rekenintensieve proof-of-work-consensusmechanisme door een proof-of-stake-mechanisme.

Als we kijken naar de Ethereum koers, dan zien we dat deze op dit moment beweegt rond de $195 dollar. In vergelijking met vorige maand waar we onder de $100 dollar zaten, is dit een aanzienlijke stijging. We moeten echter niet vergeten dat we nog een aardige weg te gaan hebben om bij de all time high van dit jaar te komen, $286.

Aantal adressen met 32 ETH gestegen

Volgens Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, zijn er op dit moment 116.351 Ethereum adressen met 32 ETH of meer. Dit is een stijging van ongeveer 14% ten opzichte van het afgelopen jaar.

Het bedrijf tweette het volgende:

Hoeveel potentiële ETH 2.0-validators bestaan er? Momenteel zijn er 116.351 #Ethereum-adressen met 32 $ ETH of meer – een stijging van bijna 14% in het afgelopen jaar.”

Waarom 32 Ethereum?

Om een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit hebben. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken‘. Voor het staken ontvang je een vergoeding en op de site van Stakingrewards hebben we de tool ingevuld om te kijken wat voor vergoeding we maandelijks en jaarlijks kunnen ontvangen. Met de huidige Ethereum koers zitten we maandelijks bijna op $37 dollar en op jaarbasis is dit zo goed als $444 dollar.

Bron: Stakingrewards

Het testnet van Ethereum 2.0 is op 18 april gestart met bijna 20.000 validators. 8 dagen later zijn dit er al meer dan 22.900. Het testnet is gelanceerd door Prysmatic Labs, een team van ontwikkelaars die werkt aan de technische infrastructuur van Ethereum 2.0. De verwachting is dat Ethereum 2.0 in juli van dit jaar gelanceerd gaat worden.

De laatste ontwikkelingen volgen? Neem dan meteen een kijkje op de Ethereum 2.0 Beacon Chain Explorer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!