Instellingen investeerden vorige maand $2 miljard in cryptoproducten

Een grote vermogensbeheerder van digitale activa zegt dat instellingen afgelopen maand twee miljard dollar in cryptoproducten hebben gestoken.

In zijn laatste Digital Asset Fund Flows-rapport zegt CoinShares dat beleggingsproducten voor digitale activa vorige week een instroom van $185 miljoen bereikten. Het beschrijft het als volgt:

“In beleggingsproducten voor digitale activa was er voor de vierde week op rij een instroom van in totaal 185 miljoen dollar, terwijl in mei een instroom van 2 miljard dollar plaatsvond, waardoor de instroom dit jaar voor het eerst ooit boven de grens van 15 miljard dollar uitkwam. De volumes daalden deze week echter tot 8 miljard dollar, vergeleken met 13 miljard dollar de week ervoor.”

De Amerikaanse regio bracht een instroom van $130 miljoen binnen, terwijl Zwitserland en Canada een instroom van $36 miljoen en $25 miljoen zagen, een grimmige ommekeer voor Canada, waar vorige maand een totale uitstroom te zien was.

Omdat het beleggerssentiment ten aanzien van Bitcoin (BTC) bullish bleef, haalde de koningsmunt vorige week $148 miljoen binnen, terwijl short-BTC-producten een uitstroom van $3,5 miljoen zagen. Ondertussen brachten Ethereum (ETH)-producten vorige week $33,5 miljoen op. Het rapport gaat verder met:

“Dit vertegenwoordigt een omslag in het beleggerssentiment in een actief dat tien weken eerder een uitstroom kende, voor een totaalbedrag van 200 miljoen dollar. Dit positieve nieuws voor Ethereum heeft ook een impact gehad op Solana, waar vorige week nog eens 5,8 miljoen dollar instroomde.”

Solana (SOL) genoot gedurende de periode een instroom van $5,8 miljoen, terwijl Chainlink (LINK), XRP, Litecoin (LTC) en Cardano (ADA) een instroom zagen van respectievelijk $1 miljoen, $0,8 miljoen, $0,6 miljoen en $0,3 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!