Singaporese DBS Bank hold naar verluidt ruim 170.000 ETH

Een crypto-wallet die naar verluidt toebehoort aan de multinationale bank- en financiële dienstenmaatschappij DBS Bank bevat meer dan 170.000 Ether, ter waarde van bijna $650 miljoen.

Op 30 mei markeerde blockchain-analysebedrijf Nansen een Ethereum (ETH) whale als de Singaporese bankinstelling. Volgens Nansen hebben ze de whale geïdentificeerd als DBS, een van de grootste banken in Singapore. Nansen schat dat de crypto-wallet al een winst van $200 miljoen heeft gemaakt door het vasthouden van Ether.

Hoewel DBS Bank nog niet heeft bevestigd of de ETH van hen is, speculeert men dat het afkomstig zou kunnen zijn van DBS’ digitale exchange voor geaccrediteerde beleggers. Een gemeenschapslid wees erop dat de ETH in de wallet activa kunnen zijn die namens beleggers worden gehouden en niet de bankactiva zelf.

Hoewel Nansen niet onthulde hoe ze aan de informatie kwamen, vertelde het bedrijf dat het van een “betrouwbare bron” was. Nansen-analist Edward Wilson zei dat DBS de privésleutel van de wallet bezit en dat het waarschijnlijk deel uitmaakt van de bewaaroplossing van het bedrijf. Wilson legde uit:

“Dit is vergelijkbaar met hoe we zien dat instellingen, zowel crypto-native zoals exchanges zoals Binance of Coinbase, fondsen bewaren namens hun gebruikers en niet-crypto-native fondsen. De instelling is de bewaarder en is verantwoordelijk voor het beheren van de veiligheid van de fondsen.”

In 2020 onthulde de bank een cryptohandels- en bewaardienst en een platform voor het uitvoeren van security token-aanbiedingen. Destijds zei DBS Exchange dat de beurs geen activa zou houden, maar beleggers bewaardiensten zou aanbieden.

“Alle digitale activa worden bewaard bij DBS Bank, die wereldwijd erkend wordt voor zijn bewaardiensten,” schreef de bank. Destijds benadrukte DBS ook dat het grote cryptocurrencies zou ondersteunen, waaronder Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum Classic en ETH.

Sinds de oprichting heeft de crypto-divisie van DBS Bank groot succes geboekt. In 2022 meldde DBS een verviervoudiging van Bitcoin-aankopen op de digitale exchange van de bank. De totale handel verdubbelde meer dan in juni 2022 vergeleken met april 2022.

In 2023 meldde DBS dat het Bitcoin-handelsvolume met 80% was gegroeid, wat de bank toeschreef aan de cryptocrashes in 2022. In juli 2023 lanceerde DBS Bank een digitaal yuan-transactietool en voerde de eerste transactie voor zakelijke klanten uit. De Chinese tak, DBS Bank China, kondigde de lancering aan van zijn e-CNY-merchantoplossing die bedrijven in staat stelt betalingen te ontvangen met de digitale valuta van de centrale bank (CBDC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!