DBS, de grootste bank van Singapore, duikt dieper in cryptocurrencies

DBS, de leidende bank van Singapore, heeft haar plan aangekondigd om tegen het einde van het jaar een retail crypto trading desk te lanceren. Evenzo werkt de bank aan het uitbreiden van haar cryptocurrency-beurs buiten haar huidige basis van institutionele klanten, zei Piyush Gupta, CEO van de bank, in zijn winstoproep over het vierde kwartaal.

Gupta had geen duidelijk antwoord toen hem werd gevraagd naar de planning van de bank voor het uitrollen van de handel van cryptocurrencies voor particuliere beleggers. Maar hij zei dat DBS wel wat werk heeft geïnitieerd, zodat het zijn huidige investeerdersbasis zou kunnen vergroten. Verder legde hij uit dat hun focus in de eerste helft was om digitale activa handiger te maken voor klanten en dat ze dit willen doen door directe online stortingen en transacties mogelijk te maken, zonder veel afhankelijk te zijn van tussenpersonen. Hij zei het volgende:

“We zijn begonnen met het werk om te zien hoe we het op een verstandige manier kunnen uitbreiden buiten de geaccrediteerde investeerdersbasis. En daar hoort ook bij dat we goed nadenken over geschiktheid en mogelijke fraude.”

Bovendien voegde Gupta eraan toe dat ze tegen het einde van het jaar iets op de markt zullen brengen, al werd niet duidelijk wat dit precies zal zijn. Ook verwacht DBS zijn cryptohandelsplatform in de eerste helft of in de eerste drie kwartalen van 2022 te verbeteren.

DBS is altijd een voorloper geweest in alle digitale zaken. Het was de eerste bank in het land die een digitale activa-uitwisseling lanceerde. De multinationale bank is de afgelopen jaren de crypto-ruimte binnengedrongen en heeft in 2020 een enorme stap gezet. In december 2020 zette DBS zijn eigen cryptocurrency-beurs op en het lanceerde in mei 2021 ook een crypto-fonds-oplossing. Het is echter niet de enige bank die besloten heeft om de ontluikende markt te betreden.

Vorig jaar werd al duidelijk dat Duitse Spaarbanken (ook wel Sparkassen genoemd) de handen ineen geslagen hebben om dit jaar een pilot te lanceren voor een interne cryptocurrency-portemonnee en om de handel in digitale valuta mogelijk te maken, volgens een artikel van Capital op 13 december.

Tevens hebben ongeveer 650 Amerikaanse banken sinds vorig jaar de mogelijkheid om BTC aan te bieden aan hun klanten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Amerikaanse betalingsgigant National Cash Register (NCR) en de toonaangevende technologie- en financiële dienstverlener NYDIG. Door de samenwerking kunnen banken en kredietverenigingen hun klanten crypto handelsdiensten aanbieden. Dit kunnen zij doen via de mobiele betalingsapplicaties van NCR.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!