Solana breekt door eerste weerstand, waar gaat SOL heen?

Solana (SOL) heeft een sterk herstel doorgemaakt na het vormen van een dubbele bodem op $120 eerder deze maand. De prijs is met meer dan 49% gestegen vanaf het laagste punt in mei, waardoor de totale marktkapitalisatie nu meer dan $79 miljard bedraagt. Het Solana-ecosysteem floreert Solana is een van de populairste netwerken in de blockchain-industrie en de grootste concurrent van Ethereum.

Gegevens tonen aan dat het netwerk een totale waarde van meer dan $10 miljard en $3,8 miljard aan stablecoins heeft. Dit is kleiner dan Ethereum, dat meer dan $99 miljard aan activa en $81 miljard aan stablecoins heeft.

Solana’s TVL is aanzienlijk groter dan die van andere ketens zoals Tron, Binance Chain, Arbitrum en Base. De snelst groeiende spelers in het Solana-ecosysteem zijn Jito, Marinade, Kamino, Raydium en Sanctum.

Solana’s gedecentraliseerde exchanges (DEX) winnen aan marktaandeel qua volume. Jupiter, Raydium en Orca waren de grootste DEX-platforms qua volume in de afgelopen 24 uur en verwerkten respectievelijk $724 miljoen, $718 miljoen en $365 miljoen aan tokens.

Solana heeft zich ook ontwikkeld tot een van de snelst groeiende netwerken in de meme-coin-industrie. De belangrijkste meme-tokens zijn dogwifhat, Bonk, Book of Meme (BOME) en Popcat.

Daarnaast is Solana een belangrijke speler geworden in de Decentralised Public Infrastructure (DePIN) industrie. Het netwerk herbergt enkele van de topnetwerken in de DePIN-industrie, zoals Helium en Hivemapper.

Ontwikkelaars waarderen Solana vanwege de lage transactiekosten en hoge snelheid. Solana kan meer dan 2.500 transacties per seconde (tps) verwerken, terwijl Ethereum minder dan 30 transacties verwerkt.

Sommige analisten geloven dat de SOL-token nog ruimte heeft om te stijgen, vooral met de aanstaande Firedancer-upgrade. Analist Daniel Cheung merkte op dat de token binnenkort tot $200 kan stijgen.

Daniel Cheung / X

De dagelijkse grafiek toont dat de SOL-token de afgelopen weken is hersteld. De prijs is boven het belangrijke weerstandspunt van $157,60 gestegen, het hoogste punt op 23 april. Solana is ook boven het cruciale punt van $160 gebleven, het 23,6% retracementpunt. Het blijft boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, terwijl de Relative Strength Index (RSI) nabij het overbought-punt is. De Awesome Oscillator is omgeslagen naar het neutrale punt.

Daarom is de vooruitzichten voor de Solana-token bullish, met het volgende te bereiken punt het hoogste punt van het jaar op $204,30. Een doorbraak boven dat niveau kan wijzen op meer winst, mogelijk tot $250.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!