Bitcoin-criticus voorspelt een BTC-prijsdaling naar $20.000

Te midden van de toenemende geopolitieke spanningen en de recente escalatie in het conflict tussen Israël en Iran, staat de Bitcoin (BTC) prijs onder sterke verkoopdruk en is gedaald tot onder de $62.000. Sindsdien heeft de BTC prijs zich gedeeltelijk hersteld en wordt nu verhandeld rond de $64.111. Opmerkelijk is dat Bitcoin-criticus Peter Schiff een grote crash van de Bitcoin-prijs voorspelt en toevoegt dat de grootste zakelijke Bitcoin-houder ter wereld, Microstrategy, kijkt naar een verbluffend verlies van $2,7 miljard.

Bitcoin prijs crash onder $60.000

Peter Schiff heeft een sterke waarschuwing afgegeven met betrekking tot de prijs van de cryptocurrency, waarbij hij het belang van het niveau van $60.000 als kritieke steun benadrukte.

Schiff benadrukte de mogelijkheid van een formidabele triple-top formatie mocht Bitcoin beslissend onder de $60.000 zakken. Volgens zijn analyse zou een dergelijke doorbraak een neerwaartse spiraal kunnen veroorzaken, met een geprojecteerd neerwaarts doel van $20.000.

Naast de bredere implicaties voor Bitcoin, wees Schiff op de mogelijke financiële gevolgen voor MicroStrategy ($MSTR), een prominent bedrijf dat zwaar in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Als Bitcoin zou dalen tot $20.000, schat Schiff dat MicroStrategy te maken zou krijgen met een verbluffend ongerealiseerd verlies van $2,7 miljard op zijn bezit van 214.000 Bitcoin, gekocht tegen een gemiddelde prijs van $34.000.

Schiff, een voorstander van goud, heeft in het verleden meerdere keren een doemscenario voor Bitcoin voorspeld. Echter, de sterke onderstroom van Bitcoin-bulls heeft zijn stelling meerdere keren ontkracht. Aan de andere kant blijft MicroStrategy uitvoerend voorzitter Michael Saylor rustig te midden van de huidige turbulentie en voegt toe dat chaos altijd goed is voor BTC.

Bitcoin en de bredere cryptocurrency markt kwamen in een vergelijkbare geopolitieke situatie terecht toen de speciale militaire operatie van Rusland-Oekraïne uitbrak in februari 2022. Echter, na wat aanvankelijke turbulentie, kwam de markt zelfs sterker terug.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!