Rusland Vladimir Blockchain

Bitcoin onder de $37.000 terwijl Oekraïne wordt binnengevallen

Bitcoin (BTC) is even onder de cruciale weerstand van $37.000 gezakt en handelt momenteel weer voor iets meer dan $37.000. Dit is de tweede keer in februari dat de prijs van Bitcoin onder het support-level zakt. Er is een brede marktcorrectie gaande, waar de totale crypto-markt 7% van de marktkapitalisatie heeft verloren. De recente marktduik komt tegelijk met het nieuws dat de Russische president, Vladimir Putin, het rebellengebied van Oekraïne als onafhankelijk erkent. Daarnaast heeft hij de troepen het bevel gegeven om binnen te trekken, terwijl de angst voor oorlog escaleert. Toch is het vooralsnog onduidelijk of de troepenbeweging kan worden aangemerkt als het begin van een invasie. Wel kan er vrij zeker worden geconcludeerd dat de militaire aanwezigheid voor een langere periode zal zijn.

Altcoins in het rood

De correctie is voor de altcoins nog harder aangekomen dan voor Bitcoin. Vrijwel alle altcoins in de top tien zijn tussen de 7% en 15% gezakt. De prijs van Ethereum (ETH) is met 7% tot een prijs van $2.500 gedaald. Momenteel verhandelt ETH voor $2.600. Ripple (XRP), Cardano (ADA), en Solana (SOL) staan in de hoek waar de rake klappen vallen. Op het moment van schrijven hebben de tokens iets van hun verlies goedgemaakt en staan ‘nog maar’ 8% in het rood. Het native token van Terra, LUNA, kent een relatief betere dag. Een verlies van slechts 0,5% is veel beter dan de rest van de markt en de andere blockchain-tokens. Het populaire crypto-analyse twitteraccount, Wu Blockchain, had het volgende over de rode markt te zeggen:

“Goldman Sachs schat dat de Nasdaq een potentieel neerwaarts voordeel heeft van 9,6% en een potentieel opwaarts voordeel van 8,6%. De Nasdaq is het nauwst verbonden met de crypto-markt. De Chinese ambassade in Oekraïne herinnerde er ook aan dat de situatie in Oost-Oekraïne grote veranderingen heeft ondergaan.”

Hieruit kan worden opgemaakt dat er nog meer volatiliteit kan worden verwacht. De recente geopolitieke ontwikkelingen en de mogelijke renteverhogingen van de Fed zijn hierbij de belangrijkste macrofactoren om in de gaten te houden. Momenteel zorgt de onzekerheid over deze macrofactoren dat er geen goed instapmoment zich presenteert voor Bitcoin en Altcoins.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN