Zal Dogecoin (DOGE) zijn hoogtepunt bereiken in april?

In de openingsweek van april beleefde de Dogecoin-prijs een tumultueuze periode. Na het bereiken van een hoogtepunt van $0,228, dook de koers met 25% naar beneden tot $0,167, om vervolgens weer terug te keren naar het niveau van $0,2. Met de Bitcoin-halvering in aantocht, zou deze correctie de prijs van DOGE kunnen ondersteunen en een nieuw herstelpatroon kunnen initiëren.

Dogecoin staat in de schijnwerpers

BINANCE:DOGEUSDT Chart

Het vooruitzicht voor Dogecoin (DOGE) op middellange termijn is positief, aangegeven door een opwaartse trendlijn op de dagelijkse grafiek. Deze trendlijn fungeert als een betrouwbare steun tijdens marktcorrecties en wijst op een stevige hersteltrend.

Na een recente correctie bereikte de DOGE-prijs een dieptepunt van $0,17 alvorens met 20% te stijgen tot $0,2. Deze stijging overschreed een belangrijk weerstandsniveau op $0,196, wat de weg vrijmaakte voor verdere herstelbewegingen.

Op het moment van schrijven schommelt de huidige marktkapitalisatie van Dogecoin rond de $28,9 miljard, waarmee het zijn positie behoudt als een van de top 10 grootste cryptocurrencies.

“Als dit opwaartse momentum aanhoudt, zou de Dogecoin-prijs een stijging van 14% kunnen zien, met als doel het $0,228-merkteken te bereiken. Een succesvolle doorbraak van dit niveau zou het bullish trend verder bevestigen en de hersteltrend instellen om $0,271 te bereiken, gevolgd door $0,3.”

Zolang de opwaartse trendlijn intact blijft, wordt verwacht dat de hersteltrend van Dogecoin zal voortduren.

Memecoins winnen aan populariteit

Recentelijk benadrukte IntoTheBlock in een analytische tweet de aanzienlijke groei op de markt van meme-cryptocurrencies, waarbij zij een opvallende verdrievoudiging van de totale waarde in 2024 opmerkten. Onder de opvallende prestaties heeft Dogecoin (DOGE) zijn prijs zien verdubbelen, terwijl Shiba Inu (SHIB) met 2,5 keer is gestegen.

PepeCoin heeft een nog verbazingwekkendere stijging laten zien, met een vijfvoudige toename in waarde. Deze gezamenlijke stijging heeft de marktkapitalisatie van meme-coins voorbij de $56 miljard grens gestuwd, wat wijst op een krachtig seizoen voor meme-coins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!