Pantera Capital boekt 66% winst met haar blockchain fonds

Pantera Capital, de vermogensbeheerder van $5,2 miljard die als eerste exclusief focuste op blockchain-technologie en digitale activa, heeft een winst van 66% geboekt voor zijn Liquid Token Fund over het eerste kwartaal van 2024.

De winsten werden geleid door Solana (SOL) en kleinere-cap tokens zoals Ribbon Finance (RBN), Aevo en Stacks (STX) volgens een rapport van Bloomberg, terwijl het fonds grote delen van zijn positie in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gebaseerde tokens heeft verkocht.

De manager van Pantera’s Liquid Token Fund legde uit dat het fonds zijn “zware” Bitcoin-bezittingen elke maand dit jaar tot nu toe betekenisvol heeft verminderd. Het fonds is ook uit posities geroteerd die gerelateerd zijn aan op Ethereum-gebaseerde tokens aangezien de kansen op goedkeuring voor een ETF in mei steeds kleiner leken. Daarentegen meldde Cryptobenelux eerder vandaag dat er nog steeds veel optimisme heerst over de goedkeuring door JPMorgan.

De winsten van het fonds zijn ongeveer gelijk aan de groei van Bitcoin van 66% year-to-date (YTD), en hoger dan de groei van Ethereum en de groei van de DeFi-index, volgens de gegevens van The Block.

Pantera had eerder een fonds van $250 miljoen opgezet om vergrendelde Solana-tokens te kopen uit het faillissement van FTX, ondanks enige juridische controverse rondom het eigendom van de tokens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!