Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

JPMorgan blijft optimistisch over komst van spot Ethereum ETF

JPMorgan blijft optimistisch over de uiteindelijke goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s), ondanks dat eerder dit jaar de kans op goedkeuring tegen mei op niet meer dan 50% werd geschat, de oorspronkelijke deadline.

“Als er in mei geen goedkeuring is voor een spot Ethereum ETF, dan gaan we ervan uit dat er na mei een rechtszaak zal volgen,” vertelde Nikolaos Panigirtzoglou, managing director en wereldwijd marktstrateeg bij JPMorgan. “Wij geloven dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC deze rechtszaak uiteindelijk verliest (vergelijkbaar met wat vorig jaar gebeurde met de rechtszaken van Grayscale en Ripple), wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot Ethereum ETF’s zal goedkeuren (maar niet zo snel als deze mei).”

Opvallend is dat Panigirtzoglou de kansen op goedkeuring in mei op 50% heeft gehouden ondanks recente rapporten die suggereren dat de SEC de Ethereum Foundation onderzoekt en actief probeert Ethereum als een effect te classificeren via juridische wegen.

Eerder deze week zeiden Panigirtzoglou en zijn team in een rapport dat de afnemende centralisatiezorgen van Ethereum (zoals de afnemende marktaandeel van Lido) de kans vergroten dat ETH in de toekomst niet als een effect zal worden aangemerkt. Het team wees erop dat netwerkdecentralisatie een rol speelt bij het bepalen van de classificatie van een digitaal token als een effect, zoals benadrukt door de vrijgave van de “Hinman documenten” door de SEC afgelopen juni.

De hoop op goedkeuring in mei is afgenomen

Verschillende analisten hebben hun optimisme over de potentiële goedkeuring door de SEC van een spot Ether ETF tegen mei verminderd. Vorige week zei bijvoorbeeld Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, dat zijn kansen op goedkeuring in mei pessimistisch blijven op 25%, gedaald van 70% in januari.

De SEC is momenteel bezig met het verzamelen van commentaren op een aantal aanvragen voor spot ETH ETF’s, waaronder van Fidelity, Grayscale en Bitwise. De commentaren voor alle drie zijn later deze maand verschuldigd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!