CryptoQuant ziet grote Bitcoin verkoop door miners voor halving

Gegevens van CryptoQuant geven aan dat Bitcoin-miners hun activa aan het verkopen zijn in afwachting van de aanstaande Bitcoin halvering, die over twee weken zal plaatsvinden. CryptoQuant benadrukte een piek in dagelijkse verkopen aan over-the-counter (OTC) handelsdesks, een cijfer dat sinds de zomer van 2023 niet meer is voorgekomen.

Momenteel, bij een blokhoogte van 837.984, zijn er precies 2.016 blokken over tot de aanstaande Bitcoin blokhalvering, die de beloning zal verminderen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. CryptoQuant deelde in een rapport op het socialemediaplatform X afgelopen vrijdag, hoe Bitcoin (BTC) miners zullen moeten “innoveren [en] verbeteren” na de halvering.

Bij het onderzoeken van inkomsten tegen hashprijs, merkten analisten van CryptoQuant op dat ondanks dat de dagelijkse inkomsten nieuwe pieken bereikten, de miner hashprijs met 30% is gedaald in vergelijking met de niveaus voor de laatste halvering, wat wijst op een daling van de inkomsten per eenheid van rekenwerk. De analisten wezen er ook op dat BTC-mine-operaties momenteel hun BTC-holdings van de hand doen in aanloop naar het vierde halveringsevenement. De onderzoekers verklaarden:

“Sommige miners verkopen meer [Bitcoin] voor de halvering. Dagelijkse verkopen aan OTC-desks bereikten in eind maart 1.6K Bitcoin, het meeste sinds augustus 2023.”

Bovendien benadrukken de analisten dat dalende transactiekosten de druk op Bitcoin-miners verhogen naarmate het halveringsevenement nadert. In zijn recente miningbouwanalyse belichtte CryptoQuant dit dilemma en onthulde dat miners kampen met verhoogde concurrentie en verminderde vergoedingen in de aanloop naar het beloningsreductie-evenement. “Hoewel de dagelijkse inkomsten verzameld door de gehele Bitcoin-miningindustrie recordhoogten hebben bereikt in 2024, staan Bitcoin-miners nog steeds voor tegenwind,” detailleert de onderzoeksstudie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!