Ore zorgt voor Bitcoin-achtige mining op Solana

Bitcoin-achtige mining is gekomen naar de Solana blockchain met een project genaamd Ore, en het succes ervan vergroot de druk op het netwerk. Ore neemt het kernidee achter mining, waarbij een miner cryptografische puzzels oplost om het netwerk te beveiligen terwijl hij crypto verdient, en past dit toe op de lancering van zijn eigen token op de Solana blockchain.

Miners kunnen elke minuut een deel van 1 ORE mee naar huis nemen, verdeeld door het aantal puzzels dat ze elk oplossen. De voorraad ORE is ingesteld op 21 miljoen tokens na 42 jaar, maar heeft geen maximale voorraadlimiet.

Tot nu toe zijn er meer dan 4.100 tokens gemined, en bijna 3.000 van die tokens zijn geclaimd. De Ore-schatkist bevat 1.145 ORE en andere topaccounts hebben zoveel als 150 ORE.

Ore heeft de aandacht van de Solana-gemeenschap getrokken, die massaal is begonnen met minen. Het is wijd beschikbaar voor iedereen om te minen en is momenteel niet beperkt tot grote miners. Als gevolg hiervan is het aantal transacties dat op de blockchain wordt verwerkt toegenomen, wat druk heeft gezet op het netwerk.

“Het Solana-netwerk wordt opnieuw op de proef gesteld met een enorme toestroom van verkeer,” plaatste Austin Federa, hoofd strategie bij de Solana Foundation, op X. “Bugfixes worden de komende week uitgerold, en dingen zullen beginnen te verbeteren. Maar er is geen wondermiddel en geen ‘voltooid’ – we verwachten dat de vraag blijft toenemen, wat meer werk vereist om de systemen op te schalen om aan deze vraag te voldoen.”

Ore begon met handelen op 2 april en bereikte op 5 april een piekprijs van $3.786, volgens DEX Screener. Het wordt momenteel verhandeld voor net geen $2.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!