Poloniex-hacker verplaatst $32 miljoen aan Bitcoin

Een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) die gestolen zijn, zijn gisteren verplaatst. Het gaat om een totaal van 501 BTC, met een waarde van ongeveer $32 miljoen. De verplaatste Bitcoins werden verdeeld over drie nieuwe adressen en zijn mogelijk verspreid om de herkomst van de gestolen munten te verbergen.

In de drie uitgevoerde transacties was één ervan significant groot. In deze desbetreffende transactie werd 486,62 BTC verplaatst, met een waarde van ongeveer $30,8 miljoen. In de twee andere transacties waren minder BTC betrokken, namelijk 10 BTC en 5 BTC. Deze transacties hadden een waarde van ongeveer $623.000 en $316.000. Dergelijke transacties veroorzaken vaak onrust, omdat de hacker probeert de gestolen munten te verbergen met het oog op toekomstige verkoop.

Hackers gebruiken vaak cryptocurrency-mixers voor dit soort acties. Een cryptomixer is een online dienst die helpt om te verbergen waar cryptocurrency vandaan komt en naartoe gaat, en die ervoor zorgt dat het moeilijk wordt om de criminele oorsprong te achterhalen. Door de gestolen munten te verspreiden over verschillende adressen, vergroot de hacker de complexiteit van het traceren van de gestolen BTC.

Een andere veelgebruikte dienst zijn gedecentraliseerde exchanges. Hiervoor is doorgaans geen identiteitsverificatie vereist en biedt dus extra anonimiteit. Hierdoor kun je gestolen munten ruilen voor andere cryptocurrencies. Dit maakt het nog moeilijker om de oorsprong te traceren. Onlangs verplaatste een hacker maar liefst $137 miljoen aan Ethereum naar zo een soortgelijke cryptomixer, Tornado Cash.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!