Austin Federa: Solana’s strategie tegen netwerkuitdagingen

Gezien het aantal storingen en netwerkproblemen dat Solana (SOL) de afgelopen maanden heeft ondervonden, gelooft Austin Federa, het hoofd strategie van het netwerk, dat er nog steeds een manier is om het meeste uit de situatie te halen.

Massale vraag achter de netwerkproblemen

In de laatste twee dagen is Solana uitgedaagd door enige netwerkcongestie die leidt tot vertraging of falen van transacties.

Volgens de uitleg die door de ontwikkelaars van het netwerk is gegeven, is de primaire zorg met betrekking tot netwerkcongestie geïdentificeerd als voortkomend uit een QUIC-implementatie en het gedrag van de Agave validator client.

Federa erkende het voorkomen van deze glitches, waarbij hij aangaf dat het Solana-netwerk een vraag heeft gezien die groter is dan die van andere netwerken. In Federa’s opinie is dit een stresstest voor het hele Solana-ecosysteem en een type dat niet in simulatie kan worden gemodelleerd. Hij probeerde uit te leggen hoe elk netwerk op een gegeven moment door een fase zoals deze gaat.

De Strategiehoofd van Solana noemde het geval van CryptoKitties op Ethereum (ETH) en Ordinals op de Bitcoin (BTC)-blockchain. Op de lange termijn zal het ervaren van de congestie en het oplossen ervan de Solana-systematiek ten goede komen, volgens de verklaring van Federa. Belangrijker is dat hij benadrukte dat Solana consequent heeft aangetoond dat het de capaciteit heeft om stresstests zoals deze te overwinnen.

“Keer op keer heeft Solana aangetoond dat het de knelpunten van vandaag kan overwinnen in de zoektocht naar die van morgen,” zei Federa op X.

Solana plant blijvende oplossing voor terugkerende storingen

Hij leefde mee met degenen die daadwerkelijk zijn getroffen door de netwerkcongestie, door te verklaren dat het Solana-team werkt aan het oplossen van het probleem.

Ondertussen hebben de netwerkproblemen ertoe geleid dat Solana-ingenieurs ook zijn gaan samenwerken met andere kernbijdragers om knelpunten te diagnosticeren en aan te pakken, terwijl de algehele netwerkprestatie wordt verbeterd. De kernontwikkelaars plannen om vanaf volgende week te beginnen met het vrijgeven van oplossingen.

Aan de andere kant gelooft één Crypto X-gebruiker dat de congestie en Solana-storingen geen functie zijn van massale vraag.

In plaats daarvan denkt hij dat het een probleem is van sommige bots die het systeem spammen. Federa’s reactie hierop was het feit dat “mensen verschillende soorten vraag anders kunnen interpreteren en waarderen, maar dat is technisch niet relevant.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!