Ripple CTO ontkracht verkeerde opvattingen over de prijsdynamiek van XRP

Recentelijk heeft David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) bij Ripple en een vooraanstaande architect van het XRP Ledger (XRPL), enkele misvattingen rondom de prijsdynamiek van de bekende cryptocurrency aangepakt. Tijdens een uitwisseling op sociale media heeft Schwartz verschillende punten verhelderd, waaronder de correlatie tussen staking, regelgeving omtrent effecten, en het gebruik van XRP als betaalmiddel.

Het gesprek begon met vragen over de mogelijke classificatie van staking als een effect en de gevolgen hiervan voor cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH). Schwartz reageerde door te twijfelen aan de logica achter een dergelijke classificatie, waarbij hij benadrukte dat staking op zichzelf geen verhandelbaar actief is en geen transacties omvat die doorgaans worden gereguleerd onder effectenwetten.

Een ander onderwerp van discussie was of de efficiëntie van XRP als betaalactivum afhangt van zijn prijs. Schwartz bevestigde dat een hogere prijs voor een activum met een vast aanbod, zoals XRP, de praktische bruikbaarheid ervan voor betalingen en tussenkomst verbetert. Hij verwierp de gedachte dat Ripple een lagere XRP-prijs wenst voor betaalgemak als “onzinnig”.

Op dit moment wordt de cryptocurrency gewaardeerd op $0,63, waarbij naar verluidt Ripple meer dan 40,1 miljard XRP in escrow-accounts heeft.

:: XRP


Schwartz spreekt te midden van voortdurende discussies in de gemeenschap over de kernmotieven van cryptocurrency. Terwijl de prijs van XRP en zijn rol binnen het Ripple-ecosysteem onder kritisch toezicht staan, trachten Schwartz’s uitleg een helderder inzicht te verschaffen in de waardepropositie van XRP en zijn relevantie binnen het brede cryptolandschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!