Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Tether Lanceert USDT op Celo-Netwerk

Tether, de uitgever van USDT, de meest toonaangevende stablecoin, heeft bekendgemaakt dat dit activum nu gelanceerd wordt op het Celo-netwerk. Dit netwerk staat bekend om zijn carbon-negatieve eigenschappen en is compatibel met de Ethereum Virtual Machine, zonder dat er toestemming voor nodig is.

Een mededeling verklaart dat de samenwerking met Celo het mogelijk maakt om USDT te gebruiken als een gasvaluta binnen dit netwerk. Dit zou de afwikkeling van transacties vereenvoudigen en de werking van gedecentraliseerde applicaties verbeteren. Deze applicaties richten zich op verschillende sectoren, waaronder betalingen en het verstrekken van leningen.

De introductie van USDT op Celo

Ontworpen als een netwerk met de mobiel als eerste prioriteit, richt Celo zich op gebruiksvriendelijke toepassingen en biedt het snelle betalingen tegen lage kosten. Deze blockchain steunt meer dan 1.000 projecten verspreid over meer dan 150 landen en zijn streven naar een koolstofnegatieve voetafdruk heeft als doel een meer inclusief financieel systeem te realiseren.

Door USDT beschikbaar te maken op Celo, biedt Tether zijn gebruikers verschillende voordelen. Dit omvat extreem lage transactiekosten, die zo’n $0,001 bedragen, ver onder een cent. Naast USDT zullen gebruikers op Celo toegang krijgen tot andere stabiele waarden zoals eXOF en cREAL, die gekoppeld zijn aan de West-Afrikaanse CFA-frank en de Braziliaanse real. Deze integratie vergroot de mogelijkheden voor het gebruik van deze activa voor doeleinden zoals sparen, lenen, het versturen van geld en internationale betalingen.

Paolo Ardoino, CEO van Tether, zei: “Bij Tether zijn we toegewijd aan het bieden van toegankelijke en betrouwbare digitale valutaoplossingen aan gebruikers over de hele wereld. De integratie van Tether USDT op het Celo-platform, dat gebouwd is voor de echte wereld, zal een significante stap voorwaarts betekenen in onze missie. Door de unieke mogelijkheden van Celo te benutten, kunnen we de bruikbaarheid en toegankelijkheid van Tether voor miljoenen mensen verder verbeteren.”

USDT is nu beschikbaar op 15 verschillende netwerken

Tether verklaarde dat hun partnerschap met Celo een nieuw tijdperk van toegankelijkheid en bruikbaarheid voor cryptogebruikers zal inluiden, wat een belangrijke mijlpaal is voor beide partijen. De aanwezigheid van innovatieve projecten en diensten zoals de stablecoin wallet van Opera MiniPay, SocialConnect, en FiatConnect zal de adoptie en het gebruik van USDT stimuleren.

Rene Reinsberg, mede-oprichter en president van Celo en Celo Foundation, benadrukte: “Deze integratie sluit aan bij onze missie om een digitale economie te creëren die de omstandigheden schept voor welvaart voor iedereen.” Met USDT binnenkort beschikbaar op Celo hebben gebruikers meer mogelijkheden voor snelle, goedkope betalingen en toegang tot robuuste use cases voor stablecoins, die ten goede komen aan gewone gebruikers over de hele wereld.

De lancering van USDT op de Celo blockchain betekent dat de stablecoin nu beschikbaar is op 15 netwerken, waaronder Ethereum, Tron, Polygon, Avalanche, en Algorand.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!