Grootste aandelenbeurs van Australië lanceert dit jaar spot Bitcoin ETF’s

De grootste aandelenbeurs, Australian Securities Exchange (ASX), zal naar verwachting eind 2024 de eerste Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedkeuren. Dit meldde Bloomberg op 29 april.

ASX is een belangrijke speler op de Australische aandelenbeurs en verzorgt ongeveer 80% van de aandelenhandel. Bloomberg merkt op dat verschillende emittenten al werken aan het lanceren van hun producten op ASX, waaronder BetaShares, VanEck en DigitalX.

Het is nog niet bekend wat de specifieke tijdlijn voor de goedkeuring van de ETF’s zal zijn. Een woordvoerder van ASX heeft aangegeven dat de beurs in gesprek is met verschillende emittenten over dit onderwerp.

Justin Arzadon, hoofd digitale activa bij BetaShares, vertelde Bloomberg dat de enorme instroom in de VS bewijst dat digitale activa een blijvende waarde hebben. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf ASX-tickers heeft veiliggesteld voor spot Bitcoin en spot Ethereum ETF’s.

Bitcoin ETF’s wereldwijd goedgekeurd

Het lijkt erop dat Bitcoin ETF’s zich snel verspreiden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission keurde in januari 2024 elf aanvragen goed, waarbij zo’n $53 miljard aan beheerd vermogen (AUM) is opgebouwd. Hong Kong zal op 30 april 2024 beginnen met het verhandelen van zijn eerste spot BTC en ETH ETF, en nu maakt Australië zich ook op om zich bij deze trend aan te sluiten.

ASX is opgericht in 1987 en heeft een gemiddelde dagelijkse omzet van AUD $4,685 miljard (~$3 miljard). Vanaf maart had ASX een binnenlandse marktkapitalisatie van $2,7 biljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!