NFT Parijs: Belangrijke blockchain ontwikkelingen in de horloge-industrie

Duizenden bezoekers worden aangetrokken tot NFT Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, terwijl kunstenaars, ontwerpers en luxemerken voortdurend proberen de praktische toepasbaarheid van NFT-collecties en blockchain-technologie te demonstreren. Het evenement van NFT Parijs vond plaats in het Grand Palais Éphémère en onderstreepte de groeiende invloed van Web3 op diverse sectoren. Hier zijn enkele interessante details over het evenement.

Belangrijke opmerkingen van een prominente persoon

Brian Trunzo, de vicepresident en hoofd bedrijfsontwikkeling van Polygon Labs, neemt momenteel initiatieven om mode merken te integreren in het ecosysteem van Polygon. Vóór zijn tijd bij Polygon gaf Trunzo advies aan grote merken en was hij al sinds 2017 bezig met onderzoek naar NFT’s en blockchain-toepassingen. Het potentieel van virtuele omgevingen wordt geïllustreerd door Decentraland, CryptoKitties, Axie Infinity, en ook door in-game optredens van League of Legends.

Trunzo verklaarde dat ondanks dat de mode-industrie bekend staat als avant-garde en progressief, de realiteit is dat alle schakels van de toeleveringsketen tot ontwerp en detailhandel decennia oud, traag en log zijn. Hij uitte het volgende over dit probleem:

“In de modewereld zijn velen gefascineerd door Web3 vanwege de mogelijkheid om nieuwe producten te verkopen. Maar er is een limiet aan het aantal shirts of schoenen dat je kunt verkopen.”

Trunzo benadrukte dat de meedogenloze aard van de industrie, waar groei en marges allesbepalend zijn, het idee heeft tegengehouden dat merken digitale producten kunnen verkopen of processen kunnen digitaliseren en verbeteren:

“Deze realiteit baart zorgen binnen de mode-industrie. Sommigen beweren dat we sinds de uitvinding van de hoed geen nieuw product meer hebben kunnen verkopen. Op die manier bekijken ze het.”

Polygon blijft actief in het leggen van directe verbindingen met grote merken in de VS, Europa en Azië die werken aan de ontwikkeling van zijn infrastructuur. Trunzo noemde merken zoals Nike die vooroplopen door hun eigen Web3-platform, genaamd Swoosh, te ontwikkelen.

Aura’s technologie biedt merken de mogelijkheid om toegang te krijgen tot op blockchain gebaseerde digitale productpaspoorten. Hoewel deze labels momenteel nog weinig betekenen voor klanten, is Trunzo ervan overtuigd dat dit zal veranderen naarmate blockchain-technologie breder wordt toegepast. Het door Polygon ondersteunde NFT-protocol Arianee blijft zich bewijzen als een belangrijke speler in de luxemerkenwereld, met productpaspoorten en NFT-functionaliteiten voor veel van ’s werelds toonaangevende merken.

Belangrijke ontwikkelingen in de wereld van blockchain

Tijdens NFT Parijs gaf Arianee CEO Pierre-Nicolas Hurstel een toespraak waarin hij specifiek de acceptatie van blockchain-gebaseerde digitale paspoorten door de horloge-industrie noemde. Hij voorspelt dat tegen het einde van 2024, 30% van de hoogwaardige horloges die wereldwijd worden geproduceerd en verkocht, productidentificatiegegevens zullen hebben:

“Horlogemakers waarderen dat mensen de geschiedenis van het product kunnen volgen na aankoop en gemakkelijk eigendom kunnen overdragen tijdens communicatie met het horloge.”

Hurstel legde uit dat het protocol is ontworpen om een ​​cirkelvormige relatie te creëren, ondersteund door functionaliteiten die privacy tussen bedrijven, producten en consumenten waarborgen:

“Dit is wat de Arianee-verbinding biedt. Het houdt een voortdurende link in stand tussen een merk, een object en de verschillende eigenaren ervan. Ze zijn ook van mening dat dit de optimale infrastructuur is om te bouwen voor het gekanaliseerde gegevensverkeer tussen hun producten en gebruikers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!