De Bitcoin koers breekt cruciaal support level – Is er nog hoop?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Na een fase van ongeveer 2 maanden zien we eindelijk eens significante prijsactie bij de Bitcoin koers. Zoals al vaker besproken is alles tussen grofweg $59.000 en $74.000 ruis. Inmiddels bewegen we eronder en kunnen we dus eindelijk spreken van significante prijsactie. Hoe nu verder en wat kunnen we verwachten? Dat en meer bespreek ik in de Bitcoin koersupdate van vandaag!

Weekgrafiek

Zoals te zien is laten we momenteel een redelijk stevige correctie zien, waarmee we buiten de range traden. Belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat we dit in de afgelopen periode vaker gezien hebben. Meerdere dagelijkse candle closes onder de range low, om vervolgens alsnog later in de week boven de range low te komen en daarboven te sluiten. De kans op een fake out is dus groot. Voor mij is de weekgrafiek deze week dus ook leidend. Het is zaak dat we boven $59.111 zien te komen en te sluiten. Als we daarin falen is logischerwijs is de volgende plek om heen te bewegen de wekelijkse demand op $53.120-$50.430. Potentieel schieten we dan nog een stukje uit naar onderen. Ongeacht de uitkomst heb ik verder geen redenen om te twijfelen aan de bullmarkt. Ik verwacht dat we niet de top hebben gezien en later dit jaar naar $100.000+ kunnen bewegen.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Net als twee keer eerder gedurende de run omhoog zagen we een fake out onder de low, om vervolgens alsnog de reclaim te maken en richting nieuwe highs te bewegen. Het is geen zekerheid dat dat nu opnieuw gaat gebeuren, maar wel iets om rekening mee te houden. Mochten we later deze week overtuigend terug in de range boven $59.111 sluiten, ga ik ervanuit dat we de bodem hebben gezien en naar nieuwe all time highs kunnen kijken. Nogmaals, falen we om boven $59.111 te komen is de logische alternatieve uitkomst dat we lager gaan richting de wekelijkse demand, zoals zojuist besproken.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, vooralsnog is er weinig reden tot paniek. Laat de markt rustig bepalen welke richting we de komende periode op gaan bewegen. De bullmarkt is in mijn ogen niet in gevaar en na zo’n extreme run omhoog mag je best een stevigere terugtest maken. Ter vergelijking: In de afgelopen 3 bullcyclussen zagen we 10 keer, 10 keer en 8 keer een correctie van 30% of meer. We hebben er tot dusver 0 gehad. Dus laat je niet gek maken door al die doemscenario’s. Correcties horen erbij, ook in een bullmarkt. Succes!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!