Commissie van huis van Arkansas keurt wetsvoorstel omtrent mining goed

Wetvoorstellen omtrent crypto-mining zijn slechts één stap verwijderd van implementatie in de Amerikaanse staat Arkansas. Volgens lokale mediaberichten zijn dinsdag in de staatscapitol twee voorstellen bedoeld om de wetten met betrekking tot crypto-mining in Arkansas aan te scherpen, comfortabel goedgekeurd door een commissie van het Huis.

Als gevolg van de goedkeuring van twee wetgevingen door het Huis van Afgevaardigden van Arkansas die de operaties van de industrie kunnen beperken, staat cryptocurrency-mining opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. De regulering valt samen met cruciale verkiezingen, waarbij crypto-kiezers hoe dan ook een aanzienlijke invloed zullen hebben op de uitkomst.

Hoewel de voorgestelde wetgeving bijna unaniem werd goedgekeurd, uitten enkele wetgevers bezorgdheid over specifieke bepalingen van beide wetsvoorstellen. Hieronder vielen de mogelijkheid van de wetsvoorstellen om kwesties met betrekking tot geluidsoverlast van cryptocurrency-mining-faciliteiten aan te pakken, de implicaties van het beperken van buitenlandse investeringen in cryptocurrency-mining operaties, en de verdeling van beloningen uit juridische stappen tegen bedrijven die deze regelgeving overtreden.

Na meer dan twee uur van beraadslagingen en vragen van wetgevers over de inhoud van de voorstellen, besloot de commissie Stads-, Graafschaps- en Lokale Zaken van het Huis om de Senaatswetten goed te keuren.

Crypto-mining is altijd bekritiseerd vanwege het hoge energieverbruik. Naast het feit dat het minen van Bitcoin veel elektriciteit verbruikt, zijn er andere problemen. Er zijn problemen met het arbeidsintensieve proces van het creëren van de oorspronkelijke munt, zoals toenemende milieuschade en negatieve effecten op de menselijke hulpbronnen. De analyse die volgt belicht een paar belangrijke problemen met het Bitcoin mining proces.

Het wordt geprojecteerd dat e-afval van een arbeidsintensief en langdurig proces zoals crypto-mining aanzienlijk zal zijn. Volgens Investopedia resulteert het minen van Bitcoin jaarlijks in de productie van meer dan 77 kiloton elektrisch afval. Volgens een recente schatting verloor de Amerikaanse economie $0,49 voor elke $1 aan Bitcoin die in 2018 werd gecreëerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!