Snowden denkt dat een overheid in het geheim Bitcoin heeft gekocht

De bekende klokkenluider Edward Snowden beweert dat een nationale regering Bitcoin (BTC) heeft gekocht zonder dit openbaar bekend te maken. Snowden, de klokkenluider achter het Prism Gate-schandaal, verklaarde dat hij verwacht dat soevereine regeringen zullen doorgaan met het kopen van Bitcoin en het gebruiken als een alternatief voor traditionele goudreserves.

Edward Snowden deed de gedurfde voorspelling op het sociale mediaplatform X, waarbij de opmerkingen te midden van een groeiende interesse van detailhandelaren, institutionele investeerders en overheden in Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, werden gemaakt. De interesse is aanzienlijk gestegen sinds de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in januari.

“Voorspelling: Een nationale regering zal dit jaar onthuld worden Bitcoin te hebben gekocht – de moderne vervanging voor monetaire goud – zonder dat publiekelijk bekend te maken.”

Er is geen duidelijke indicatie over welke regering Snowden spreekt. Echter, gebaseerd op zijn eerdere klokkenluidersactiviteiten, zou hij het over de Verenigde Staten kunnen hebben, die een aanzienlijke maar bekende voorraad Bitcoin bezitten. Snowden zegt dat de regering achter de geheime aankopen van Bitcoin later dit jaar bekend zal worden gemaakt, maar heeft zijn opmerkingen strikt gelabeld als een voorspelling.

De opmerkingen van Snowden komen op een moment dat steeds meer regeringen en grote instellingen actief de mogelijkheden van cryptocurrencies en blockchain-technologie verkennen. De groeiende interesse in cryptocurrencies zou kunnen leiden tot een verschuiving in hoe landen hun rijkdom opslaan, waarbij Bitcoin een mogelijke vervanging zou kunnen zijn voor goud als reserve-activum.

Hoewel deze adoptie van cryptocurrencies en blockchain-technologie zich in een zeer vroeg stadium bevindt, benadrukken de opmerkingen van Snowden het potentieel voor een significante verschuiving in het mondiale financiële landschap.

Het vooruitzicht van een andere regering die Bitcoin adopteert en het mogelijk tot wettig betaalmiddel maakt, vertegenwoordigt een enorme mijlpaal voor ’s werelds grootste cryptocurrency. El Salvador was het eerste land dat Bitcoin in 2021 wettig betaalmiddel gaf. Het gokken van El Salvador op Bitcoin lijkt op vele manieren vruchten af te werpen, te beginnen met de waardestijging van de Bitcoin-investeringen van het land.

Het heeft ook een aanzienlijk aantal toeristen aangetrokken in de vorm van Bitcoiners en heeft ook aanzienlijke investeringen naar het land gebracht. Andere landen zouden de impact van de adoptie van Bitcoin op de economie van El Salvador kunnen zien en hetzelfde willen doen. Sprekend over de recente prijsstijging van Bitcoin, verklaarde de president van El Salvador, Nayib Bukele:

“Toen de marktprijs van Bitcoin laag was, schreven ze letterlijk duizenden artikelen over onze vermeende verliezen. Nu de marktprijs van Bitcoin veel hoger is, zouden we bij verkoop een winst maken van meer dan 40% (alleen van de marktaankopen), en onze belangrijkste bron van BTC is nu ons burgerschapsprogramma. We zullen natuurlijk niet verkopen; uiteindelijk is 1 BTC = 1 BTC (dit was waar toen de marktprijs laag was, en het is nu waar), maar het is zeer veelzeggend dat de auteurs van die hitstukken, de “analisten”, de “experts”, de “journalisten”, nu volledig zwijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!