Snowden: Bitcoin is meest significante monetaire vooruitgang sinds de creatie van de eerste munt

Edward Snowden heeft zijn mening gegeven over het onderwerp Bitcoin (BTC), waarbij hij de cryptocurrency “de meest significante monetaire vooruitgang sinds de creatie van munten” noemt. De klokkenluider die een internationale voortvluchtige werd, beschreef zijn mening als “ongepopulariseerd maar waar” in een bericht op X. Met verwijzing naar een citaat van de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, voegde Snowden eraan toe: “Als je me niet gelooft of het niet begrijpt, heb ik geen tijd om je te proberen te overtuigen, sorry.”

Snowden is al lange tijd gebruiker van Bitcoin. Hij heeft eerder uitgelegd dat hij in 2013 pseudoniem BTC gebruikte om de servers te betalen die werden gebruikt om de materialen te hosten die hij aan journalisten lekte.

In 2013 werd Snowden door de Amerikaanse overheid beschuldigd van spionage nadat hij documenten had gelekt over het surveillanceprogramma van de NSA aan de pers. Voordat hij kon worden gearresteerd, vluchtte hij naar Rusland en vroeg asiel aan. Hij woont daar nu in ballingschap.

Vorig jaar, tijdens een virtueel optreden op de Bitcoin Amsterdam-conferentie, betoogde hij dat Bitcoin moet worden beschouwd in termen van het gebruik ervan als een instrument om de wereld van financiën te hervormen, in plaats van te focussen op de waarde ervan.

“We maken allemaal deel uit van een veel groter spel, en Bitcoin is een van onze krachtigste hefbomen daarin. De systemen die we beïnvloeden, waarop we invloed uitoefenen, betalingen en financiën, zullen vorm geven aan hoe de wereld van morgen eruitziet.”

Snowden heeft ook kritiek geuit op centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s), waarbij hij ze “cryptofascistische” valuta’s noemt die “je het basisrecht op je geld ontzeggen.” Maar de oppositie tegen CBDC’s heeft voor opmerkelijke bondgenoten gezorgd. Hij wordt vergezeld door voormalig president Donald Trump, House Majority Whip Tom Emmer en Florida Gov. Ron DeSantis.

Hand in hand met zijn afkeer van CBDC’s heeft Snowden ook crypto privacyprojecten ondersteund. In feite heeft hij een rol gespeeld bij de oprichting van de privacycoin Zcash. En eerder dit jaar heeft hij het juridische verdedigingsfonds van Tornado Cash mede-oprichter Roman Storm ondersteund, die geconfronteerd wordt met aanklachten wegens witwassen van geld in verband met de gesanctioneerde coin mixing service.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!