Hoe Bitcoin kan helpen tegen AI-spam aanvallen

Gurbacs heeft een tweet gepubliceerd waarin staat dat AI “de grootste spam-aanval ooit zal aandrijven die de wereld ooit heeft meegemaakt.” Er was echter wel een aanwijzing gegeven, aangezien de Bitcoiner schreef dat Bitcoin en andere blockchain-systemen gebaseerd op het proof-of-work algoritme dit kunnen weerstaan.

Gabor Gurbacs heeft niet gespecificeerd wat hij precies bedoelde met de “grootste spam-aanval” of hoe “Bitcoin het kan stoppen.” Het is voor iedereen gissen. Echter, een van de interpretaties hier is dat door AI gegenereerde deep-fake video’s over cryptocurrency-spammen zich snel vermenigvuldigen en steeds geavanceerder worden.

Veel toonaangevende figuren in de cryptocurrency-industrie merken dit op en delen hun waarschuwingen met de gemeenschap. Deze tweet over alleen Bitcoin en andere POW-gebaseerde systemen die deze “grootste spam-aanval” kunnen stoppen, lijkt slechts een verklaring van een BTC maxi te zijn.

Veel Bitcoin-maximalisten zijn actiever geworden op Twitter over het promoten van Bitcoin sinds, deze april, het vierde halveringsevenement wordt verwacht. Het zal het aantal dagelijks geminte Bitcoins verminderen van 900 naar 450 munten en, geïnspireerd door de recente lancering van spot Bitcoin ETF’s, voorspellen veel Bitcoiners en financiële experts een enorme prijsstijging voor BTC binnen ongeveer een jaar na de halvering.

Samson Mow, chief executive van Jan3, is de meesten van hen hier vooruit gegaan omdat hij blijft tweeten dat na de halvering, Bitcoin mogelijk een “Omega candle” kan afdrukken en op elk moment onverwacht naar het niveau van $1 miljoen kan gaan.

Meerdere keren onlangs heeft de oprichter van IOG, het bedrijf achter de Cardano blockchain, Charles Hoskinson zorgen geuit over AI scams die steeds geavanceerder worden en voorspelde dat het binnen de komende paar jaar nauwelijks mogelijk zal zijn om onderscheid te maken tussen een echt persoon op een video en een deep fake. Dit gebeurde toen Hoskinson commentaar gaf op een AI-gemaakte scamvideo van zichzelf. Bovendien voorspelde de wiskundige en miljardair ook dat “vertrouwensproblemen” in de toekomst zullen toenemen dankzij AI.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!