Belgische econoom voorspelt ongelooflijk prijsdoel voor Bitcoin

Tuur Demeester – een Belgische econoom, investeerder en schrijver met een grote interesse in Bitcoin en blockchain-technologie – voorspelt een aanzienlijke stijging van de Bitcoin koers in de komende twee jaar. Volgens Demeester zou Bitcoin (BTC), ’s werelds grootste cryptocurrency, zijn prijs kunnen zien stijgen naar $200.000 tot $600.000 per munt. Deze projectie suggereert een potentiële stijging van 4 tot 12 keer ten opzichte van de huidige niveaus, aangedreven door biljoenen dollars uit verschillende reddingsoperaties en stimuleringsprogramma’s.

Tuur Demeester, de auteur van de ‘Bitcoin Reformation’-theorie, deelde zijn optimistische kijk met zijn 264.000 volgers op X (voorheen Twitter). Hij benadrukt de cruciale rol van de deelname van particuliere beleggers aan de komende bullmarkt, waarbij hij vertrekt van de algemeen aanvaarde overtuiging dat institutionele beleggers de belangrijkste aanjagers zijn van Bitcoin-rally’s. Dit perspectief onderstreept het belang van individuele investeerders bij het vormgeven van het toekomstige traject van de cryptocurrency.

De rol van particuliere beleggers

De verwachte Bitcoin-rally zal volgens Demeester aanzienlijk verschillen van eerdere stijgingen als gevolg van de grotere betrokkenheid van particuliere beleggers. Deze verschuiving naar een meer gedemocratiseerd investeringslandschap is een sleutelfactor die de Bitcoin koers naar ongekende hoogten zou kunnen stuwen.

Daarnaast heeft Demeester een flink vertrouwen in zijn voorspellingen gewonnen, aangezien hij in het verleden meerdere malen goed zat in zijn koersprojecties. Zo had hij in 2019 al voorspeld dat de munt dit jaar tussen $50.000 – $100.000 verhandeld zou worden.

Het advies van Demeester aan particuliere beleggers die overwegen om op deze potentiële hoogtepunten de markt te betreden, is om voorzichtig te zijn. Hij waarschuwt voor de beruchte volatiliteit van BTC en adviseert tegen overmatige blootstelling en het gebruik van schulden in beleggingsstrategieën. Deze voorzichtige houding is bedoeld om beleggers te beschermen tegen de snelle prijsschommelingen die kenmerkend zijn voor de cryptocurrency-markt.

De fases van de Bitcoin bullmarkt

Demeester gaat verder in op de structuur van de verwachte bullmarkt en suggereert dat deze zich in twee verschillende fasen kan ontvouwen, vergelijkbaar met het patroon dat in 2013 werd waargenomen. Deze gesplitste cyclus zou de duur van de bullmarkt kunnen verlengen tot na die van 2017 en 2021, en beleggers een kans bieden langere kans. De voorspelling van een langdurige rally is bijzonder opmerkelijk, omdat deze contrasteert met de snellere stijgingen en dalingen die eerdere BTC-marktcycli hebben gekenmerkt.

De goedkeuring van de voorspelling van Demeester door opmerkelijke figuren in de cryptocurrency-industrie, zoals Jack Mallers, CEO van Strike, draagt bij aan de verwachting rond de toekomstige prestaties van Bitcoin. Mallers en andere Bitcoin-enthousiastelingen speculeren dat het harde optreden tegen altcoins door overheden de opkomst van Bitcoin verder zou kunnen aanwakkeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!