Jim Cramer gelooft dat Bitcoin vanaf hier alleen maar zal dalen

Op dinsdag 23 januari uitte Jim Cramer zich op X en benadrukte hoe Bitcoin met 20% daalde vanaf zijn hoogtepunt van $48.969, dat werd bereikt na goedkeuring van de Spot ETF. Daarnaast merkte hij op dat BTC klaar staat voor een “krachtig standpunt,” maar er is meer aan de hand. De presentator van ‘Mad Money’ voegde eraan toe dat zelfs als BTC herstelt, het dit niet kan vasthouden vanwege het gebrek aan instroom van geld. Hij schreef:

“Nu Bitcoin ongeveer 20% lager staat dan zijn hoogtepunt, verwacht ik dat er een krachtig standpunt wordt ingenomen, maar het zal niet standhouden omdat er niet genoeg geld binnenkomt. Nieuw thema: Number Go Down.”

Eerder, op maandag, had Jim Cramer verdere kritiek geuit over de toekomst van BTC. De presentator schreef: “Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin zijn basis vindt.” Desondanks verwachten experts uit de industrie dat dergelijke opmerkingen van Jim Cramer uiteindelijk de Bitcoin-prijs zullen doen stijgen. Rufas Kumau, Senior Contributor bij Forbes, citeerde Cramers tweet en uitte optimisme. Met de hashtag Inverse Cramer schreef Kumau: “Je weet wat het is… we gaan weer omhoog.”

’s Werelds oudste crypto heeft de laatste tijd te maken met een bearish trend. De Bitcoin-prijs daalde vandaag onder de $39.000, wat wijst op een enorme verlies van 20% ten opzichte van het hoogtepunt van $48.969 tijdens de ETF-week. Op het moment van schrijven werd BTC op dinsdag gewaardeerd op $38.919,42, een daling van 4,39%.

De cryptomunt vertoonde een marktkapitalisatie van $762,87 miljard, wat wijst op een daling van 4,51%. Daarentegen steeg het handelsvolume van Bitcoin met 82,63% tot $31,10 miljard. Als gevolg van de aanzienlijke terugval zakte BTC op dinsdag naar een dieptepunt van $38.839,95 vanaf een hoogtepunt van $41.169,30.

Ondertussen suggereerde Ali Martinez, een populaire crypto-analist, dat de Bitcoin-prijs zelfs onder de $33.000 zou kunnen dalen, onder verwijzing naar historische trends. Hij verklaarde: “Terugkijkend op de laatste twee bull-cycli, retraced $BTC typisch naar het 50% Fibonacci-niveau nadat het het 78,6% Fib had geraakt.”

De analist voegde eraan toe dat Bitcoin onlangs weer het 78,6% Fibonacci-niveau heeft bereikt. Daarom verwacht hij een correctie naar het 50% Fibonacci-niveau als het historische patroon standhoudt. Bovendien stelde hij dat dit de BTC-waarde zou kunnen drukken tot wel $32.700, wat wijst op een daling van 16% vanaf de huidige prijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!